VIDEO Hold up cu cagule şi pistoale la seifurile lanţului de magazine de bijuterii Sevda din Constanţa!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci persoane printre care se numără şi interlopul Marian Cristian Gheorghiu zis „Cristel“ au fost reţinute azi noapte în timp ce spărgeau depozitul  lanţului de magazine de bijuterii Sevda. Hoţii urmau să plece cu aur în valoare de patru milioane de lei, echivalentul a un milion de euro.

Grupul condus de Cristel a acţionat la pont. Banda nu avea de unde să ştie că poliţiştii aflaseră că pregăteau o lovitură ce ar fi putut fi furtul anului. Ca urmare oamenii legii îi aşteptau pe strada Dragoslavelor ca să îi prindă în flagrant delict. După miezul noţii banda a escaladat gardul şi înarmaţi cu răngi au intrat în acţiune. Toţi aveau cagule trase pe faţă. În acel moment au intervenit poliţiştii care filau zona.

Citiţi şi: Banda interlopului Cristel, trimisă după gratii

„Ar fi putut fi furtul secolului“, a afirmat inspectorul şef al Inspectoratului de Poliţie a Judeţului Constanţa, comisar şef George Popa.
Operaţiunea în urma căreia interlopii au căzut în mâinile poliţiştilor a fost organizată de ofiţerii Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa şi poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale.

image

Update, ora 17.30 Mai mulţi interlopi din gruparea „Fraţii“ din care face parte şi Cristel şi rude ale reţinuţilor s-au adunat în faţa Judecătoriei Constanţa să îl aştepte pe Marian Cristian Gheorghiu. Cei cinci au ajuns în faţa magistraţilor în jurul orei 17.00, escortaţi de foţele speciale ale Poliţiei, în maşinile DIAS-ului.

Spărgătorii au coborât din dube cu glugile trase pe cap ca să nu poată fi fotografiaţi şi nu au făcut nici un fel de declaraţii. Magistraţii trebuie să ia o decizie în această seară, până la ora la care vor expira ordonanţele.

Update, ora 14.15: Cei cinci se află încă în arestul Inspectoratului de Poliţie a Judeţului Constanţa aşteptând să fie citaţi la instanţă pentru a se judeca propunerea de arestare preventivă formulată de procurori. Propunerea se va judeca în şedinţă secretă la Judecătoria Constanţa. Nici unul dintre membrii bandei nu şi-a recunoscut, în timpul audierilor, vinovăţia.

Update, ora 11.30: Hoţii veniseră la jaf cu două maşini care aveau numerele de înmatriculare acoperite cu noroi şi păcură. În momentul în care poliţiştii au intervenit, Cristel a încercat să fugă de la locul jafului cu un Volvo. Interlopul constănţean făcea parte din „echipa“ care supraveghea strada, ţinând de şase dacă vedeau ceva suspect.

Poliţiştii au făcut uz de armă pentru a-l determina pe interlop să oprească maşina. Asupra sa a fost găsit un pistol cu bile de oţel pentru care nu avea autorizaţie.

Update, ora 11.00: Ţinta interlopilor era depozitul lanţului de magazine de bijuteriii Sevda. Grupul hoţilor era condus de Cristel şi format din Gheorghiţă Ciocârlan (21 de ani), Ionuţ Velicia (20 de ani), Claudiu Vlăescu (24 ani) şi Valentin Ifrim (32 de ani). „

Erau extrem de bine organizaţi. Au supravegheat locul săptămâni în şir, au urmărit programul paznicilor. S-au împărţit în două grupuri. Unul era format din două persoane care circulau cu o maşină pe stradă ca să le asigure protecţia spărgătorilor. Cel de-al doilea, spărgătorii, erau extrem de bine dotaţi cu unelte de spărgători şi aveau cagule şi mănuşi ca să nu lase urme la locul faptei“, a precizat inspectorul şef al IPJ, George Popa.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite