UPDATE Sentinţă: 27 de ani de închisoare pentru Giani Deli-Iorga, asasinul de la Cernavodă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Giani Deli - Iorga
Giani Deli - Iorga

Judecătorii au amânat până acum de două ori pronunțarea sentinței în cazul crimelor de la Cernavodă din ianuarie 2011 ce au îngrozit întreaga ţară. Giani Deli-Iorga, tânărul de 30 de ani care i-a ucis pe socrii celui mai bun prieten, va petrece 27 de ani în spatele gratiilor.

Sentinţa Tribunalului Constanţa nu este defintiivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel. 

Acum un an, membrii a două familii au murit la câteva ore distanță. Victimele lui Giani Deli-Iorga au fost Petru și Elena Garoafă, socrii celui mai bun prieten al tânărului. Criminalul s-a dus la locuința lor din Cernavodă în ziua de 2 ianuarie 2010 ca să le ceară să-l primească în casă, din nou, pe prietenul lui, Bogdan Mitu, căsătorit cu fiica adoptivă a victimelor, Gabriela. Bătrânii nu a fost de acord: s-au certat iar Giani i-a ucis. Bătrânii au murit în chinuri groaznice: ficare dintre victime a primit câte 25 de lovituri de cuțit.

L-a anunțat apoi pe prietenul său, Bogdan Mitu, că socrii săi sunt morți. Mitu a intrat  în panic ă, și-a ucis soția, înecând-o în Dunăre, iar apoi s-a sinucis, aruncându-se şi el în apele reci ale fluviului.  

Deli-Iorga a fost reţinut câteva zile mai târziu. El și-a recunoscut vina și a spus că regretă.  Procurorul a cerut magistraților Tribunalului condamnarea pe viață a lui Giani Deli Iorga, iar avocatul inculpatului a cerut o pedeapsă de 25 de ani de închisoare. 

Sentința în acest caz ar fi trebuit dată de magistrați la data de 27 februarie, însă propunțarea a fost amânată pentru 5 martie, iar apoi pentru data de 7 martie.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite