UPDATE Nicuşor Constantinescu a fost arestat şi la Constanţa. „Nu sunt laş şi nu am fugit niciodată de justiţie!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Constantinescu revine în Constanţa după mai multe luni.
Nicuşor Constantinescu revine în Constanţa după mai multe luni.

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost adus vineri, la Tribunalul Constanţa. Instanţa urmează să judece confirmarea celui de-al doilea mandat emis pe numele acestuia.

UPDATE 16.15 Magistraţii de la Tribunalul Constanţa i-au confirmat mandatul de arestare al lui Nicuşor Constantinescu. Şeful Consiliului Judeţean Constanţa are în momentul de faţă două mandate de arestare emise pe numele său. 

Apărătorul lui Constantinescu va ataca ambele decizii în instanţă.

UPDATE 14.55 Avocatul lui Nicuşor Constantinescu susţine că din documentele depuse în instanţă reiese că clientul său a fost monitorizat, dar nu că i-ar fi fost montată o brăţară şi acest lucru s-ar fi întâmplat doar pentru că îi expirase viza. Între timp, însă, autorităţile americane i-ar fi prelingit viza până în aprilie 2015. Potrivit procurorului DNA, Nicuşor Constantinescu ar fi trebuit să fie dus în centrul de detenţie Buffalo din New York, pe 24 octombrie, de aceea, susţine procurorul, Constantinescu ar fi fugit în Turcia pe 23 octombrie, ţară cu care România nu are acord de extrădare. 

Nicuşor Constantinescu a devenit irascibil când procurorul spunea că i s-a montat o brăţară şi a vrut chiar să ridice piciorul peste boxă şi să arate că nu are un astfel de dispozitiv. 

În cele rei ore cât a durat procesul, Nicuşor Constantinescu a băut trei sticle de apă de jumătate de litru şi a transpirat din abundenţă. Avocatul preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa susţine că acesta este obosit din cauza drumurilor făcute la instanţă şi că tratamentul cu antibiotice pe care trebuie să-l urmeze nu poate fi administrat corect în penitenciar. 

Nicuşor Constantinescu va fi transportat înapoi la spitalul penitenciar Rahova din Bucureşti, iar instanţa de la Constanţa a rămas în proununţare, urmând să se propununţe vineri seară.

UPDATE 14.43: Nicuşor Constantinescu a declarat în faţa judecătorilor că nu a fugit de justiţie: „Nu sunt laş şi nu am fugit niciodată de justiţie!“

UPDATE 14.31: Procurorul a arătat că Nicuşor Constantinescu a purtat în SUA un dispozitiv de urmărire la picior. Nicuşor Constantinescu a negat, deşi există un raport în acest sens la Ambasadă.

UPDATE 12.56: În sala de judecată sunt prezenţi şi primarul Constanţei, Radu Mazăre, şi viceprimarii Constanţei, Gabi Stan şi Decebal Făgădău. 

UPDATE 12.17: Nicuşor Constantinescu, despre problemele de sănătate: 

  • „Eu am aflat în noiembrie 2013, când am vrut să-mi fac o operaţie de protezare a şoldului. În noiembrie 2013 am fost la Spitalul Judeţean, pentru că o analiză ca arăta că gradul de adenom de prostată era mărit de cinci ori. De la 3 la 14. Când am făcut primele analize nu fusesem citat în dosarul de azi“.
  • „Am plecat în Germania cu soţia mea, la Hanovra, unde am făcut biopsia şi din discuţiile cu specialiştii germani în cancer de prostată s-a confirmat că e cancer şi în ce stadiu e. Rezultatele: 9 pe scara gleason. Stadiul 3 de cancer“.
  • „9 este faza terminală şi am luat decizia să plecăm în SUA şi să luăm o decizie Variante: radioterapia care nu se face în Europa. Eu am solicitat la ambasadă viza medicală. Pe 15 ianuarie domnul procuror Andrei Bodean a făcut un referat că nu am plătit un telefon şi că vreau să fug în SUA. Viza mea şi a soţiei mele au fost anulate în urma solicitării DNA pe motiv că vreau să fug din România.“
  • „Am aterizat în San Francisco. Am fost consultat de mai mulţi oncologi de la Stanford.“
  • „Mi s-a propus metoda radioterapiei, metoda chirurgiei laparoscopice şi apoi am plecat la New York pentru alte păreri.“ 
  • „Am fost consultat de alţi doi specialişti. Mi s-a propus o hormono-terapie care încetinea dezvoltarea celulelor canceroase prin blocarea testosteronului. Pe 30 ianuarie am făcut acest vaccin. Se face la şase luni, timp de doi ani. Al doilea - pe 4 august. Am revenit în ţară, unde sunt şi acum copiii mei. Am aflat în SUA că există în Turcia compania Neolife. Din Turcia m-au sfătuit să extirp prostata, glandele seminale şi nodulii afectaţi“.
  • „Acuzaţia de pericol social se găseşte în toate dosarele i în toate rechizitoriile. Speranţa mea de viaţă este de cinci ani şi intervenţia se face doar în SUA“.
  • „În SUA internările se fac pe maxim şapte zile. Pacienţii sunt trataţi într-un sistem de imobile din apropierea spitalului.“
  • „Aveam dureri foarte mari şi mi s-a administrat morfină. Mi s-a extirpat prostata, glandele seminale, nodulii. Am mai avut apoi patru reinternări din cauza unor infecţii.“

UPDATE 12.15. Nicuşor Cnstantinescu le-a mai spus judeătorilor că pe rolul Curţii de Apel Bucureşti se află un dosar de 8 ani şi s-a prezentat şi la DNA Bucureşti, şi la Curtea de Apel. „De ce m-aş sustrage de la o acuzaţie că nu am plătit apa şi telefonul la Centrul Militar Zonal Constanţa?“.

UPDATE 12.09: „Prezenţa mea la Constanţa reprezintă o rezervă că nu m-am ascuns de procurori şi de judecători. Nu am fost citat şi acest mandat de arestare îmi e opozabil. Vreau să depun documentele medicale cu care am venit din SUA . Vizele din paşaportul meu reprezintă dovada“, a declarat Nicuşor Constantinescu în faţa judecătorilor de la Tribunalul Constanţa.

Tribunalul Constanţa a emis la începutul lunii septembrie un mandat de arestare preventivă pe numele lui Nicuşor Constantinescu. Decizia a fost luată în cazul dosarului Centrului Militar Zonal, instrumentat de către DNA Constanţa. Mandatul a fost confirmat ulterior şi de către Curtea de Apel Constanţa, decizia fiind definitivă.

image

Magistraţii Tribunalului Constanţa vor judeca vineri confirmarea acestui mandat de arestare preventivă. Procesul este programat să înceapă în jurul orei 11.00. Nicuşor Constantinescu va fi adus în faţa instanţei dacă starea sa de sănătate o va permite.

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa a fost arestat preventiv joi după amiază după ce Tribunalul Bucureşti a confirmat primul mandat de arestare emis pe numele său. El urmează să stea după gratii 30 de zile.

Nicuşor Constantinescu a sosit în România joi în jurul prânzului din Turcia, acolo unde se afla de câteva săptămâni. El a fost dus direct la instanţă pentru confirmarea mandatului de arestare preventivă. Constantinescu s-a aflat în SUA timp de mai multe luni pentru a-şi trata cancerul de prostată. Pe numele său autorităţile au emis cereri de extrădare deoarece Nicuşor  Constantinescu fusese arestat preventiv în două dosare în care este anchetat de DNA.


Vă mai recomandăm:

UPDATE Baronul Constanţei, Nicuşor Constantinescu, a fost dus în arest, unde va sta 30 de zile

Radu Mazăre, despre Nicuşor Constantinescu: „O mare victorie DNA cu un om bolnav de cancer“

UPDATE Nicuşor Constantinescu a scăpat de arest în Turcia. Baronul PSD de Constanţa se întoarce acasă
 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite