Sudul litoralului, invadat de alge. Ce efect pot avea asupra sănătăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alge în sudul litoralului foto: ABADL
Alge în sudul litoralului foto: ABADL

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) anunţă că în fiecare seară, după plecarea turiştilor de pe plaje, acţionează pentru strângerea algelor.

ABADL susţine că fenomenul algal a apărut în staţiunile din sudul litoralului românesc.

„Echipele din cadrul Sistemului de Gospodărirea Apelor Constanţa al Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral cu utilajele din dotare fac toate eforturile necesare ca acest fenomen natural, care are loc la linia ţărmului, să nu reprezinte un disconfort pentru turişti şi constănţeni”, transmite Administraţia Bazinală de Apă.

Se lucrează pentru îndepăratarea algelor numai noaptea, deoarece atunci nu sunt turişti pe plajă. „Aceste lucrări nu se pot desfăşura pe timpul zilei din motive de siguranţă”, mai spun cei de la ABADL.

De la începutul sezonului estival şi până în prezent, au fost adunate de pe întreg litoralul românesc aproximativ 2.000 de tone de alge, iar 800 de tone au strânse doar în ultima săptămână.

Prezenţa algelor aduse de curenţii marini la ţărmul mării nu este dăunătoare sănătăţii. Acestea se dezvoltă în număr mare pe fundul mării, la adâncimi mici din cauza temperaturilor ridicate (având nevoie de multă lumină şi căldură) şi sunt smulse de curenţii marini şi aduse la mal.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

România, curse maritime regulate cu Georgia. Nava Ro-Pax Vilnius a sosit în Portul Constanţa

Un loc de cearşaf se închiriază cu 200 de lei în Mamaia Nord. Explicaţie: „Este o satiră la ce se întâmplă în România”

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite