Runia Elena Hânză, mica balerină constănţeană, s-a întors din Croaţia cu două trofee

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Runia, pe scenă
Runia, pe scenă

De curând, Constanța este din nou pe lista campionilor la balet clasic și contemporan. Recent întoarsă din Croația, de la Concursul Internațional Dance Star World Tour, Runia Elena Hânză a câștigat doua trofee – locul I la secțiunea dans contemporan și locul II la balet clasic.

Mica balerină  constănțeancă în varstă de doar 10 ani, elevă a Fundației Oleg Danovski, a cucerit juriul cu lucrarea „Reverie“ – în coregrafia maestrului ei Oleg Danovski jr – obținând punctajul maxim și s-a clasat pe locul al doilea cu variația Kitri din baletul Don Quijote – la secțiunea dans clasic.

Vedetă în Croaţia

În cadrul aceleiași manifestări, Runia a fost aleasă să participe la spectacolul Star Night, transmis de Televiziunea Naționala Croată, lucru rezervat unui număr restrâns de dansatori prezenți la concurs. Pe lângă cele doua trofee cucerite, ea a fost nominalizată si la Premiul Special al Juriului poentru „Cel mai bun talent feminin”.
„Este un concurs de o surprinzătoare mare amploare pentru că, dacă în fiecare din preselecțiile zonale, desfășurate în 8 țări, s-au strâns peste 1000 de participanți, în finala de la Porec au ajuns să se confrunte 4000 de dansatori. A obține, în aceste condiții două premii foarte valoroase, este o mare reușită atât pentru Runia cât și pentru școala din care provine“, a spus coregraful Oleg Danovski jr.
„Când am auzit muzica m-am topit!“
„Și prin casa fac balet, în fiecare zi. Experiența din Croația a fost foarte frumoasă, am întâlnit mulți dansatori talentați și am avut ocazia să studiez cu diferiți profesori în cadrul work-shop-urilor. Înainte să concurez, în culise, parcă eram de gheață, dar când am auzit muzica m-am topit, m-am lăsat dusă de muzica și toate au mers de la sine“, a mărturisit Runia.
Ea este elevă în clasa a III-a la scoala Remus Opreanu din Constanța și  a descoperit baletul  la Fundatia Oleg Danovski, cand avea 5 ani, în prezent ajungând să studieze 3-4 ore pe zi.

 
 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite