Proiectul „Mic şi voinic“ în grădiniţele constănţene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Educaţia privind prevenirea consumului de droguri a început la Constanţa încă de la vârsta grădiniţei. Specialiştii au dezvoltat proiectul „Mic şi Voinic“, proiect adresat preşcolarilor din judeţul Constanţa.

În proiect sunt implicaţi reprezentanţii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa, împreună cu specialişti ai Asociaţiei Psihologilor şi Psihopedagogilor din Constanţa şi YMCA Dobrogea (Young Men's Christian Association).

Ei sunt de părere că pentru a realiza o prevenire eficientă a consumului de droguri, este necesară desfăşurarea unei activităţi continue încă din primii ani de viaţă ai copilului, asfel încât să se realizeze o dezvoltare afectivă, cognitivă şi socială adecvată.

Evident, prevenirea comportamentelor de risc la vârsta preşcolară nu se face utilizând informaţii privind drogurile sau privind alte comportamente de risc, ci prin dezvoltarea abilităţilor emoţionale şi sociale în scopul prevenirii apariţiei comportamentelor de risc în adolescenţă, prin activităţi adecvate vârstei (joc, desen, poveste).

Beneficiarii proiectului sunt 150 de preşcolari din Grădiniţa Căsuţa de turtă dulce Constanţa, Grădiniţa nr. 10 Constanţa, Grădiniţa Colibri Constanţa, Grădiniţa Poarta Albă, Grădiniţa Roboţel Constanţa, Grădiniţa nr. 30 Constanţa, Grădiniţa Luminiţa din Lumina.

YMCA  Dobrogea pune la dispoziţia preşcolarilor incluşi în proiect antrenamente gratuite de aikido, în vederea oferirii unor alternative sănătoase de petrecere a timpului liber.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite