Profanare de morminte în cimitirul ortodox de la Ovidiu. Groparii au deschis cavoul unei familii, jefuind de bijuterii o femeie răposată anul trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un mormânt din cimitirul ortodox vechi de la Ovidiu a fost profanat chiar de gropari. Ei au deschis sicriul unei femei pentru a-i fura răposatei bijuteriile din aur.

Poliţiştii constănţeni cercetează un caz de profanare de morminte întâmplat la Ovidiu.

În ziua de 21 aprilie, la ora 12.45, poliţiştii din Ovidiu au fost sesizaţi despre faptul că în Cimitirul Ortodox Vechi din oraşul Ovidiu, un cavou a fost profanat.

Ancheta a relevat că iinfracţiunea s-a consumat în perioada 25 decembrie 2014 - 20 aprilie 2015, când femeii defuncte i-au fost sustrase verigheta, cerceii şi un lanţ, toate din aur.

Autorii profanării au fost descoperiţi rapid. Erau chiar groparii Marius Harip (35 de ani) şi Benone Hăidău (43 de ani), de la cimitirul ortodox.

Verigheta a fost recuperată de la o casă de amanet din Ovidiu şi predată soţului defunctei.

Cei doi bărbaţi sunt acuzaţi de comiterea infracţiunilor de profanare de morminte şi furt calificat. Ei au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă, fiind prezentaţi instanţei de judecată, care a dispus arestarea preventivă a celor doi pentru 30 de zile.

Vă mai recomandăm

Cum încaieră morţii Patriarhia cu Guvernul. Ce prevede Legea cimitirelor

Viii s-au călcat în picioare de Paştele Morţilor. Aglomeraţie în toate cimitirele din Constanţa

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri