Primele declaraţii ale procurorilor în cazul lui Răzvan Ciobanu. „Moartea a fost violentă şi s-a produs prin anemie acută”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au făcut miercuri, 1 mai, primele declaraţii cu privire la accidentul rutier în care Răzvan ciobanu a murit.

Biroul de informare publică şi relaţii cu mass-media din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa a transmis miercuri, 1 mai, primele informaţii din dosarul în care se investighează moartea creatorului de modă Răzvan Ciobanu.

„Din investigaţii a rezultat că autovehiculul condus de numitul Ciobanu Răzvan a părăsit partea carosabilă în zona localităţii Săcele din jud. Constanţa, a rulat aproximativ 850 m şi apoi s-a răsturnat din cauza denivelărilor. Conducătorul auto era singur în autovehicul şi nu purta centură de siguranţă, aspecte constatate cu ocazia cercetării la faţa locului de către experţi. În cauză urmează a fi dispusă efectuarea unei expertize tehnice auto, care va stabili cu exactitate dinamica producerii accidentului”, spun procurorii.

Mai departe, anchetatorii precizează că victima a fost proiectată în afara autovehiculului şi găsită în proximitatea acestuia, orientată cu faţa în jos. Specialiştii SMURD sosiţi la faţa locului în urma apelului 112 au fost cei care au procedat la modificarea poziţiei victimei, în vederea aplicării procedurilor specifice.

În ceea ce priveşte anumite obiecte pe care localnicii le-ar fi luat de la locul accidentului, procurorii spun că „ulterior finalizării activităţii de cercetare a locului faptei şi plecării organelor de poliţie, în zona respectivă au fost lăsate componente auto irelevante pentru anchetă, împrăştiate pe o suprafaţă mare de teren, fiind posibil ca acestea să fie găsite de trecători.”

Organele de urmărire penală au dispus prin ordonanţă efectuarea necropsiei asupra cadavrului victimei, iar din concluziile preliminare (provizorii) ale medicului legist au rezultat următoarele: „moartea numitului Ciobanu Răzvan a fost violentă şi s-a produs prin anemie acută, urmare a unui politraumatism cu ruptură de aortă cu hemoragie internă, ce a mai asociat ruptură pulmonară, hepatică şi de coloană toracală. Totodată, s-a stabilit că leziunile traumatice constatate la necropsie s-au putut produce în circumstanţele unui accident rutier prin lovire cu şi de corpuri dure şi prin comprimare între corpuri dure şi au legătură de cauzalitate directă cu mecanismul de producere a morţii.

Cu ocazia necropsiei au fost recoltate probe biologice iar analiza toxicologică urmează a fi efectuată la nivelul Institutului Naţional de Medicină Legală Mina Minovici Bucureşti”, anunţă Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Ancheta este în plină desfăşurare.

Pe aceeaşi temă:

De ce a murit designerul Răzvan Ciobanu. Ce spun apropiaţii cu care a fost la Festivalul Sunwaves

Răzvan Ciobanu va fi înmormântat la Cimitirul Progresul din Capitală. Testele preliminare arată că designerul ar fi consumat droguri

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite