Peste 300 de marinari militari români participă la exerciţiul BREEZE 18 în Marea Neagră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Exerciţiul militar multinaţional se va desfăşura în perioada 16-20 iulie în Marea Neagră, fiind organizat de forţele militare bulgare. Peste 300 de marinari români vor participa la aceste acţiuni.

„Participarea navelor militare româneşti la exerciţiile organizate de partenerii din Alianţa Nord-Atlantică, precum şi în cadrul grupărilor navale NATO care desfăşoară misiuni în Marea Neagră a devenit constantă în ultimii ani, după degradarea situaţiei de securitate din regiune, prin anexarea ilegală a Crimeii de către Rusia şi a destabilizării din estul Ucrainei”, transmite Biroul de informare şi relaţii publice a Statului Major al Forţelor Navale.

În această lună, Fregata „Regele Ferdinand” şi Dragorul Maritim „Lt. Lupu Dinescu” fac parte din grupările navale NATO SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group) şi SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Counter-measures Group) care desfăşoară, în bazinul Mării Negre, misiuni de supraveghere a traficului maritim, alături de partenerii din Alianţă.

Vineri, 13 iulie, cele două nave militare româneşti au intrat în portul Burgas din Bulgaria, pentru o escală de trei zile, după care îşi vor continua misiunile pe mare, participând, în perioada 16-20 iulie, la exerciţiul multinaţional BREEZE 18, organizat partenerii bulgari.  

Prin activităţile desfăşurate sub stindard NATO, Forţele Navale Române contribuie la întărirea măsurilor de asigurare a apărării colective a Alianţei, în deplină concordanţă cu angajamentele internaţionale pe care ţara noastră şi le-a asumat.

Pe aceeaşi temă:

Nave militare româneşti participă la misiuni de supraveghere NATO în Marea Neagră

Au început înscrierile la Academia Navală "Mircea Cel Bătrân". Câte locuri sunt  puse la dispoziţie şi care este calendarul concursului de admitere


 

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite