Operaţiunea de scoatere a cadavrelor din epava „Queen Hind“, la final. Cât a plătit statul român

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Operaţiunea de scoatere a cadavrelor de pe nava eşuată                                       FOTO GSP
Operaţiunea de scoatere a cadavrelor de pe nava eşuată                                       FOTO GSP

Pe 24 noiembrie 2019, nava „Queen Hind” eşua în Portul Midia, având 14.600 de oi la bord. Pe 25 februarie, operaţiunea de ranfluare s-a terminat şi a început scoaterea leşurilor.

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa a anunţat că joi, 12 martie 2020, a fost finalizată operaţiunea de scoatere a încărcăturii din interiorul navei „Queen Hind”, „toate manevrele fiind realizate cu respectarea normelor de mediu şi sub supravegherea instituţiilor abilitate ale statului.”

Tot astăzi, vor pleca spre neutralizare ultimele transporturi de animale.

„Astfel, au fost eliminate toate riscurile biologice şi de mediu, operaţiunea, care a durat două săptămâni, desfăşurându-se fără incidente”, transmite CN APM SA.

Pe 25 februarie 2020, nava Queen Hind a fost adusă în condiţii de siguranţă la cheu, considerându-se încheiate operaţiunile de dezeşuare şi ranfluare.

Din momentul în care nava Queen Hind a fost acostată în dană, şenalul navigabil a fost în totalitate eliberat, fiind ridicate toate restricţiile în ceea ce priveşte navigaţia în condiţii de siguranţă în zona Midia.

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa a semnat, pe 14 ianuarie 2020, cu Grup Servicii Petroliere (GSP), contractul privind serviciile de dezeşuare şi ranfluare a navei Queen Hind şi scoaterea şi neutralizarea încărcăturii din interiorul navei. Valoarea contractului este de 19.150.000 lei. Aceşti bani urmează să fie recuperaţi de la asiguratorul navei.

Pe aceeaşi temă:

VIDEO Cadavrele a mii de oi, descărcate de pe epava Queen Hind. Cum se desfăşoară operaţiunea

Cadavrele oilor de pe nava Queen Hind nu afectează calitatea apei. Autorităţile susţin că monitorizează zona Portului Midia

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite