Noutatea sezonului turistic 2014: Mamaia va avea patrule ecvestre. După poliţişti, caii ar putea fi detaşaţi pe litoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La şedinţa de miercuri a Consiliului Local Municipal, echipa de conducere a Grupării Mobile de Jandarmi Tomis a primit mulţumirile edililor pentru felul în care au gestionat ordinea publică în timpul sezonului turistic şi nu numai.

Primarul Radu Mazăre a ţinut să-i felicite public pe jandarmii constănţeni pentru cum au ţinut în frâu delincvenţa de pe litoral.

Sancţiunile aplicate turiştilor au fost triple faţă de anul trecut (4625 faţă de 1321), fapt datorat posturilor de observaţie de la înălţime, de pe terasele blocurilor din staţiune.

„Pentru vara 2014 vrem să venim cu un element nou, patrulele ecvestre. Cerem detaşarea a 4 cai, cu tot cu conductori, de la Jandarmeria Bucureşti, pentru diversificarea modului de acţiune. Prezenţa lor ar constitui o atracţie în plus pentru turişti“, a declarat comandantul grupării, colonelul Mircea Seceleanu.

Pentru comerţul ilicit au fost date 3.887 sancţiuni, fiind scoşi de pe plajă 882 vânzători ambulanţi, majoritatea de etnie romă. Peste 500 sunt originari din Călăraşi, Brăila şi Ialomiţa.

Jandarmii au mai cerut Primăriei susţinerea echipajelor auto cu carburant pentru patrularea în cartierului de locuinţe sociale Henri Coandă, catalogată drept zonă cu potenţial criminogen ridicat. 

Vă mai recomandăm

Cum pot fi struniţi turiştii de pe litoral: „Este vorba despre atitudine“, explică jandarmii

Jandarmii Big Brother de pe litoral. Cum sunt prinşi, de la înălţime, delincvenţii din staţiuni

Magistrala 800 Constanţa – Cernavodă, păzită timp de 8 zile

FOTO Cât se poate fura din vagoanele CFR la o acţiune a „magneţilor“. Două tone de fier aruncate pe terasament

Funcţionarii de la Taxe şi Impozite au chemat jandarmii să-i păzească de contribuabili

Panică în autobuzul 42. Jandarmul de la Consulatul Rus a salvat pasagerii de la măcel. Un bărbat violent era înarmat cu un cuţit şi un satâr

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite