Noi proteste la Constanţa duminică seara. Vineri seara, pe străzi au ieşit peste 8.000 de tineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constănţenii se vor aduna din nou în stradă duminică seara pentru a protesta faţă de actuala clasă politică şi pentru a fi alături de tinerii care au murit în incendiul de la Clubul Colectiv.

UPDATE ORA 20.00 Aproximativ 100 de tineri s-au strâns în faţa Prefecturii Constanţa. Unii vor să meargă în marş, iar alţii să rămână grupaţi. Fiecare are câte ceva de reclamat: unii pensiile mici, alţii alocaţiile neîndestulătoare. Alţii cer ca parlamentarii să nu mai aibă imunitate. 

Constanţa a furnizat cea mai mare surpriză a protestelor din România, depăşind ca participare oraşe cu tradiţie în mobilizarea de stradă. 

Aproape 8.000 constănţeni au ieşit să demonstreze în seara de vineri, 6 noiembrie, la o săptămână de la tragedia din Clubul Colectiv din Bucureşti.  

Locul de adunare este acelaşi: zona Hartă-Prefectură, unde este un altar în memoria tinerilor morţi în incendiul de la Club Colectiv. 

La nouă zile de la incendiul din Clubul Colectiv, numărul deceselor a ajuns la 44, după ce s-au mai stins din viaţă încă 13 dintre răniţii internaţi.

Astăzi, urmează să fie transportaţi în Ungaria şi Marea Britanie alţi opt pacienţi, după ce în ultimele două zile au mai fost transferaţi în străinătate încă 19, din care doi s-au stins din viaţă la scurt timp după ce au aterizat în Olanda.

Pe aceeaşi temă:

Apelul unui tânăr din diaspora pentru românii din ţară: „Adriane, Tudore, Moise! Nu ne uitaţi, fraţilor!“

Constanţa este în stradă! Cel mai mare protest al ultimilor ani. Peste 8.000 de manifestanţi scandează pentru România lor

Patriarhul Daniel îşi pune cenuşă-n cap în faţa „sataniştilor“: „Ne cerem iertare. Biserica îi iubeşte pe toţi“

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite