Militarii americani de la Baza Kogălniceanu și-au anunțat programul în România. Ce se întâmplă în perioada următoare

0
Publicat:

Celebra divizie americană 101st Airborne Division, ce are cantonate trupe la baza militară de la Mihail Kogălniceanu (Constanța) a făcut un anunț cu privire la ceea ce se va întâmpla în perioada următoare în România, dar și în alte țări NATO din flancul estic.

Militarii Diviziei 101 Aeropurtată SUA FOTO: FB/101st Airbord Division
Militarii Diviziei 101 Aeropurtată SUA FOTO: FB/101st Airbord Division

Divizia 101 Aeroportată a Armatei Statelor Unite a postat în urmă cu câteva ore, pe pagina oficială de Facebook, un mesaj prin care anunță că urmează procesul de mișcare (rotație) a trupelor pe care le are cantonate în România și în alte țări NATO. 

Acest proces presupune deplasarea militarilor americani și a mijloacelor tehnice pe șoselele din România, iar anunțul vine să liniștească populația și să lămurească prezența acestora în trafic. 

Totodată, americanii țin să asigure aliații NATO că prezența lor în flancul estic rămâne aceeași. 

În vara anului 2022, la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa a avut loc ceremonia de prezentare a drapelului de luptă al unităţii americane desfăşurate suplimentar în România. Este vorba de trupele aeropurtate din Brigada a 2-a de luptă (2nd Brigade Combat Team) a celebrei 101st Airborne Division, dislocate în România în urma deciziilor Summit-ului de la Madrid.

Cu acest prilej, forţe şi mijloace aparţinând Diviziei 101 Aeropurtate americane, dislocate în România în urma deciziilor Summit-ului de la Madrid, au desfăşurat un exerciţiu demonstrativ alături de militari ai Brigăzii 9 Mecanizată Mărăşeşti. 

La festivitate au participat şeful Statului Major al Apărării, general Daniel Petrescu şi comandantul Diviziei 101 Aeropurtată, general-maior Joseph McGee. Cu ceva timp în urmă generalul american a declarat că întoarcerea diviziei în Europa este un moment istoric, care are rădăcini în cel de-al Doilea Război Mondial.

La 15 august 1942, această divizie a fost construită special pentru a elibera Europa. Prima noastră operaţiune de luptă, asaltul aerian din Normandia din 6 iunie 1944” , a spus McGee

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite