Mărturii din „Casa Foamei“ din Techirghiol: „Furam cojile de cartofi de la porci“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucea Mandache (43 de ani), cea de-a patra victimă a „sectanţilor foamei“ din Techirghiol, a fost deshumată ieri dimineaţă, în prezenţa poliţiştilor şi a procurorului care conduce ancheta.

„Era uşurică“, au spus groparii care au ridicat coşciugul făcut pe dimensiunile unui copil, l-au tras pe sfori afară şi au cărat cadavrul femeii de 40 de ani pe o masă de autopsie improvizată în aer liber, în cimitir. „Nu cântărea mai mult de 40 de kilograme cu tot cu coşciug“, au spus groparii despre cea de-a patra victimă a sectei din Techirghiol.

Mărturia unicului supravieţuitor

„Secta foamei“ este condusă de Gabriela Liga, o bătrână de 65 de ani din Techirghiol, care şi-a pus bazele unui cult propriu, în urmă cu mai bine de 10 ani, fiind susţinută de familia sa şi de cea a surorii sale, Lidia Mandache, acum moartă. Ce se întâmplă pe strada Plantelor ştiu numai rudele femeii, cumnatul Teofil şi fiul său, Timotei, unicul supravieţuitor din casa ororilor din Techirghiol.
Tânărul avea 24 de ani şi deja îşi văzuse sora, Cornelia, torturată şi moartă de foame, când a decis să se lase salvat din mâinile Gabrielei Liga, care se consideră a fi „profeta cultului advetist de pe tot globul“.

„Mă băteau dacă mă prindeau“

Timotei se exprimă cu greu din cauza unui defect de vorbire. „Mă puneau la post. Şi când îmi dădeau de mâncare, nu îmi ajungea niciodată. Furam cojile de cartofi de la porci. Mă băteau dacă mă prindeau. Cu câteva zile înainte să moară, mama (n.r. Lidia - moartă în 2002, din cauze suspecte) a băgat-o pe Cornelia cu capul sub apă. O ţinea acolo până să se sufoce, apoi o scoteau. De ce? Ca să o «lumineze». Ca să o «trezească». Aşa mi-au făcut şi mie“, a povestit cu greu Timotei.

Tânărul a scăpat numai pentru că la o lună de la moartea surorii sale a leşinat pe stradă, în drum spre cimitir. A fost găsit de rudele sale care l-au dus la spital şi au anunţat Poliţia.

Citiţi mai multe în de astăzi!

image
Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite