Luxul imobiliar de pe litoralul românesc: cât costă un penthouse în blocul vedetelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În stațiunile de pe litoralul românesc se construiește masiv și, culmea, cel mai repede se vând proprietățile de lux, complet mobilate.

Blocul vedetelor din Mamaia Nord sursa foto Alpha Builders
Blocul vedetelor din Mamaia Nord sursa foto Alpha Builders

Cel mai scump penhouse, scos la vânzare, în acest moment, pe site-ul de specialitate Storia, este evaluat la 3 milioane de euro și este situat pe promenada din Năvodari. Se afla la ultimul etaj al unui bloc cu 10 etaje, într-un bloc nou construit și este vândut la cheie. Are 200 de metri pătrați, cinci camere și este complet mobilat, are finisajele speciale, printre care pardoseală din piatră naturală sau gresie rectificată, obiecte sanitare din gamă premium, încălzirea în pardoseală, iar viitorul proprietar trebuie doar să traverseze faleza, ca să ajungă pe plajă.

Penthouse în Mamaia Nord sursa foto: Storia
Penthouse în Mamaia Nord sursa foto: Storia

Există însă și proprietăți similare mai ieftine. În blocul vedetelor de pe litoral, sunt scoate la vânzare cinci penthouse-uri de peste 200 de metri, prețuri cuprinse între 800 de mii și 1,2 milioane de euro. Penthouse-urile vor fi predate cu finisaje de lux iar blocul este construit la un metru de plajă, în zona de cluburi a stațiunii Mamaia.

În același complex, spun constructorii, vor fi amenajate un restaurant, piscină, plajă, centru SPA dar și o sală de fitness. Aici au cumpărat deja apartamente Simona Halep, Inna, Antonia și Alex Velea, Selly, Matei Dima - Bromania, Codin Maticiuc și Ștefan Lucian de la Global Records.

Blocul vedetelor din Mamaia Nord sursa foto Alpha Builders
Blocul vedetelor din Mamaia Nord sursa foto Alpha Builders

„Este cel mai înalt bloc de pe întreg litoralul românesc, iar clienții care vor cumpăra un penthouse în acest turn vor avea o priveliște unică. Este singurul loc din Mamaia de unde poți admira litoralul de la 50 de metri înălțime. Și îl poți admira dintr-un living care va avea șase metri înălțime ", a declarat Adrian Măriuț, manager de vânzări.

Se caută proprietățile de lux

Marius Coman, agent imobiliar spune că, în stațiunea Mamaia, locuințele de lux se vând mai repede decât cele care au un preț mai mic.

Am vândut mai bine pe segmentul de lux decât low cost, pentru că cel low cost depinde și de creditul bancar și se știe: la sfârșitul anului, bugetul alocat pentru cei care accesează diverse programe se termină, iar la începutul anului nu sunt încă normele aprobate. Criza, de care se tot vorbește și nu mai nu vine, nu afectează sectorul de lux", a declarat agentul imobiliar.

„De exemplu, înainte de sărbători, un dezvoltator a amenajat complet un apartament pe care îl avea de vânzare. L-a mobilat, a făcut o filmare și a pus-o pe TikTok. Imediat a primit un telefon de la un cumpărător din Cluj care a venit să îl cumpere, pe loc, fără credit. A plătit cu 10 mii de euro mai mult decât ar fi fost prețul fără mobilier, dar a preferat așa. Oamenii din această categorie nu au timp și nici răbdare să facă măsurători, să comande mobilă sau să discute cu muncitorii. Vor sa să mute direct, să aibă tot la dispoziție, de când intraă pe ușă", a explicat agentul imobiliar Marius Coman.

Agentul imobiliar Mariana Gagu spune că cei care investesc în proprietățile exclusiviste de pe litoral, nu sunt localnici, ci vin țară. „Sunt timișoreni, sunt clujeni, bucureșteni, oameni de afaceri care vin să învestească pe litoral. Vor o locuință de vacanță la mare, unde să își facă vacanțele și o locuință este o investiție, pentru că o poți revinde", a afirmat Mariana Gagu.

Investiții în locuințe low cost

Dacă locuințele exclusiviste arareori sunt oferite la închiriere, cele low cost sunt cumpărate, în 70 la sută dintre cazuri pentru profit.

"Le cumpără, le închiriază, se gândesc că, pe viitor, dacă nu se mai închiriază, este o locuință și pot face orice cu ea. Adică pot să o vândă din nou sau să se mute în ea: 70 la sută dintre cei care cumpără apartamente în Mamaia Nord sau în stațiuni, cumpără numai pentru închiriat, mai ales că acum, după ce s-au deschis magazine în stațiuni, le pot închiria și iarna pentru o perioadă mai lungă iar vara, în regim hotelier", a mai afirmat agentul imobiliar Mariana Gagu.

În medie, a explicat agentul imobiliar, prețul apartamentelor de trei camere pleacă de la 140 de mii de euro mobilate și utilate, de la, 90 de mii de euro pentru o locuința de două camere, iar prețurile studiourilor pornesc de la 75 de mii de euro.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite