Licean din Constanţa, admis la tabăra de vară a Universităţii Stanford. Întrebările la care a trebuit să răspundă la teste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Oprea a fost admis la tabăra de vară Stanford Sursa foto Liceul de Informatică din Constanţa
Alexandru Oprea a fost admis la tabăra de vară Stanford Sursa foto Liceul de Informatică din Constanţa

Alexandru Oprea, elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Constanţa, a fost admis la tabăra de vară a Universităţii Stanford din SUA, la cursurile unde participă doar liceeni performanţi.

Alexandru Oprea a fost admis ca bursier la Stanford Pre-Collegiate Summer Institutes, prestigioasa tabără de vară a Universităţii Stanford din Statele Unite ale Americii. Alexandru este pasionat de fizică, fiind premiat la diverse olimpiade şi concursuri naţionale şi internaţionale.

El a fost admis in cadrul programului „Introducere în inginerie“, ce va fi susţinut de către profesori de la Stanford, în perioada 25 iunie - 14 iulie ac.

„Aici sunt admişi numai elevii foarte talentaţi din punct de vedere academic şi motivaţi pentru reuşită, din întreaga lume. Acest program oferă oportunitatea elevilor de liceu pentru a-şi dezvolta curiozitatea intelectuală şi pentru a întâlni şi colabora cu alţi elevi care au aceleaşi interese şi abilităţi. Participanţii sunt încadraţi într-un program intensiv de studiu care prezintă subiecte ce nu sunt de obicei întâlnite în programa şcolară specifică pentru liceu“, arată profesorii de la Liceul de Informatică.

Elevul din Constanţa a susţinut o serie de probe ce au constat din realizarea unor eseuri cu tematici diferite: „De ce sunt un elev bun?“, „Impactul familiei în succesul meu“ sau „Activităţile mele extracurriculare“, prin care comisia de înscriere căuta elevi ce dovedesc o ingeniozitate deosebită, experienţă în domeniul de studiu şi bune abilităţi sociale. De asemenea, Alexandru şi-a prezentat seria de succese şi premii obţinute până acum, dar şi o prezentare din partea unui profesor care a colaborat cu el, prof. Victoria Olaru, care i-a ghidat paşii spre succes în domeniul fizicii.

Alexandru Oprea are un palmares remarcabil: medalia de argint la Olimpiada Naţionala de Fizică, obţinerea notei maxime la bacalaureatul american SAT (Scholastic Assessment Test) la disciplina matematică, Premiul III la Concursul NASA Space Settlement cu proiectul Turtle, Premiul III la Concursul International de robotica Robochallenge şi medalia de bronz la ISWEEP - Olimpiada Internaţională de proiecte de energie, inginerie, mediu, care pot fi susţinute. Concursul, organizat la Houston - SUA, în mai 2016, a avut peste 500 de proiecte din peste 70 de ţări. Alexandru Oprea a făcut parte din echipa care a realizat proiectul „Scientialab of future“, un laborator virtual de programare web. 

Pe aceeaşi temă: 

Un elev din Constanţa a obţinut punctaj maxim la matematică şi fizică la un test de admitere în colegii din SUA

Eleva din Constanţa la Casa Albă. Fragmente din eseul care i-a adus lui Elif Memet o invitaţie la Washington

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite