Inedit. Recuperare cu bicicleta subacvală şi aquajogging pe banda de mers în apă, la Ovidius Clinical Hospital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pacienţii care doresc să facă recuperare medicală la „Ovidius Clinical Hospital“ (OCH) au la dispoziţie cele mai noi tehnici medicale.

În unitatea medicală din Ovidiu, pacienţii pot face aquabicking, cu bicicleta staţionară specială subacvală, şi aquajogging pe banda de mers în apă cu rol în reeducarea mersului.

O altă atracţie a bazinului este un sector special, dotat cu sistem de contra curent care permite înot pe distanţă nelimitată sau mişcări cu rezistenţă marită. Toate acestea mişcări sunt filmate de camere video cu proiectare simultană pe un ecran TV, putând fi vizualizate de către pacient şi kinetoterapeut în timp real.

„O afecţiune musculoscheletală este caracterizată prin durere şi pierderea funcţionalităţii, ceea ce limitează activităţile persoanei restrictionând în consecinţă şi integrarea ei în societate. Laboratorul de reabilitare medicală oferă în acest sens opţiuni de tratament şi echipamente specializate alături de un plan de recuperare personalizat realizat pentru fiecare pacient în parte de către medicii specialişti. Pacienţii noştri au astfel parte de un tratament complet- de la diagnosticare până la vindecare”, a spus Dr. Oana Apostoiu, medic specialist recuperare şi reabilitare medicală la OCH.

„Genunchiul, de exemplu, prin poziţia sa intermediară la nivelul membrului inferior şi fiind implicat în asigurarea mersului şi ortostatismului, cât şi slaba acoperire de ţesuturi moi, devine deosebit de predispus şi vulnerabil traumatismelor directe cât şi indirecte. Patologia traumatică de la nivelul genunchiului este frecvent întâlnită iar în cele mai multe cazuri doar cu ajutorul recuperării medicale acesta ajunge să îşi poată relua funcţiile.

Hidrokinetoterapia este absolut necesară în majoritatea cazurilor, astfel mobilizarea în apă este mai puţin dureroasă datorită relaxării musculare care se produce sub influenţa apei calde şi pierderii greutăţii corpului. Este de subliniat importanţa psihică a mişcării pasive. Pentru marea majoritatea pacienţilor noştri, exerciţiile de hidrokinetoterapie pe care le fac în bazinul din spital sunt o adevărată plăcere”, a mai adăugat dr. Oana Apostoiu.

Ovidius Clinical Hospital, se află, începând de la data de 1 iulie, în relaţie contractuală cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate şi oferă servicii medicale pacienţilor asiguraţi în baza biletului de trimitere şi a dovezii de asigurat.

Vă mai recomandăm:

Cel mai modern spital din sud-estul României, „Ovidius Clinical Hospital“, inaugurat la Constanţa

Premieră medicală. Se deschide Ovidius Clinical Hospital, primul spital din sud-est cu investiţie 100% românească. Imaginea OCH era Gabriela Szabo

Spital de pe litoral, închis de un baron local. Medicii ortopezi de la Eforie Sud sunt daţi afară, fără ofertă de transfer


 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite