Incident feroviar: călători blocaţi într-un tren care „se grăbea”. „A căzut o femeie şi s-a lovit la cap. O bătrână n-a apucat să coboare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva Adevărul
FOTO Arhiva Adevărul

Persoana care a asistat la toată întâmplarea a catalogat incidentul ca fiind o „neglijenţă criminală”, care putea duce la un deznodământ tragic.

UPDATE Ca urmare a solicitării transmise de reporterii „Adevărul”, CFR Călători a dat următorul puct de vedere: „Trenul Regio 8201 Buzău - Constanţa a ajuns/plecat în/din Gara Medgidia conform orarului de circulaţie, staţionând două minute.

Precizăm că şeful de tren a supravegheat îmbarcarea/debarcarea călătorilor în staţie, coborând pe peron. După darea semnalului de plecare a trenului  de către impiegatul de mişcare şi de şeful de tren şi punerea lui în mişcare în Gara Medgidia, din ultimul vagon o persoană în vârstă a coborât şi din cauza diferenţei de nivel a peronului s-a dezechilibrat şi a căzut, nesolicitând ulterior ajutor medical.

Nu au existat sesizări ale pasagerilor care ar fi rămas în tren şi nu ar fi reuşit să coboare în Gara Medgidia”.
 

Ştirea iniţială:

Un bărbat a semnalat faptul că astăzi, în gara Medgidia, trenul care pleca spre Constanţa „s-a grăbit” atât de tare să ajungă la destinaţie încât o parte dintre oamenii care au vrut să coboare în acea gară nu au reuşit.

„Neglijenţă criminală în ochii mei: controlorul şi impiegatul au dat semnal de plecare trenului spre Constanţa, în Medgidia, acum la 11.10, deşi au văzut că încă mai erau oameni coborând. A căzut o femeie spre 50 de ani şi s-a lovit la cap, o bătrână a rămas în tren. Trenul are doar 2 vagoane, controlorul se uita la călători, la fel impiegatul, când au dat semnalul de plecare... Mama a apucat să coboare. Doamne fereşte să se fi întamplat ceva”, scrie Alexandru pe contul său de Facebook.

Imediat după producerea incidentului, bărbatul spune că a sunat la Poliţia Transporturi care l-au redirecţionat către şeful gării Medgidia. „Şeful gării mi-a spus că vorbeşte cu impiegatul. La telefon impiegatul i-a spus şefului gării că a făcut asta pentru că se grăbea...Dacă au camere, e totul înregistrat”, mai scrie Alexandru.

Trenurile CFR Călători au avut anul trecut întârzieri de peste 4,53 milioane de minute, echivalentul a 8,6 ani, arată datele companiei.

Conform regulamentelor Căilor Ferate Române, şeful trenului este cel care răspunde de punerea în mişcare a unui tren cu călători.

Reporterii „Adevărul” au solicitat un punct de vedere de la CFR Călători, urmând ca acesta să fie prezentat atunci când instituţia îl va transmite.

Pe aceeaşi temă:

Cum se fură cu sălbăticie pe calea ferată. România, între ultimele ţări din Europa cu trenuri păzite de agenţi înarmaţi. „Sunt hoţi mână în mână cu impiegaţii“

Accident feroviar în gara Murfatlar. Bărbat omorât de trenul care circula pe ruta Constanţa-Buzău


 

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite