Gripa porcină a făcut o victimă la Constanţa. Un bărbat de 52 ani a murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pacienţii cu gripă porcină, izolaţi în spital FOTO Adevărul
Pacienţii cu gripă porcină, izolaţi în spital FOTO Adevărul

Bărbatul în vârstă de 52 ani din comuna Castelu fusese internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Constanţa în ziua de 24 februarie. El avea mai multe afecţiuni severe, suferind de obezitate şi fiind suspect de diabet.

Un constănţean a murit în spital răpus de gripa porcină. Bărbatul în vârstă de 52 ani din comuna Castelu fusese internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Constanţa în ziua de 24 februarie.

El avea mai multe afecţiuni severe, suferind de obezitate şi fiind suspect de diabet. Pe acest fond precar de sănătate, gripa porcină a atacat fatal. Pacientul a murit la Terapie Intensivă în noaptea de vineri spre sâmbătă.

În săptămâna care a culminat cu internarea bărbatului bolnav de gripă porcină, Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa centralizase existenţa a 11 cazuri de gripă, dintre care 9 au fost internate.

Un număr de 1.025 constănţeni au fost diagnosticaţi într-o singură săptămână cu pneumonie, iar 179 dintre aceştia au necesitat internarea. Numărul afecţiunilor respiratorii a fost de 3.089, cu 92 internări. Înmulţirea cazurilor faţă de ultimele 3 săptămâni era de aproape 20%. Circa 50.000 constănţeni s-au vaccinat antigripal în acest sezon rece.

Simptomele gripei porcine tip A(H1N1) sunt similare celei obişnuite: febră, letargie, inapetenţă, rinoree, dureri de gât, tuse, greaţă, vomă şi diaree. Pandemia apărută în Mexic în 2009 a ucis peste 18.000 persoane.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite