Grecii ne-au învăţat sirtaki şi zorba de Ziua lor Naţională GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sâmbătă, 31 martie, pe scena Casei de Cultură din Constanța au răsunat acordurile muzicii grecești. Comunitatea Elenă „Elpis” Constanța a organizat un spectacol de muzică și dansuri grecești cu prilejul Zilei Naționale a Greciei, care se sărbătorește la 25 martie.

Iubitorii tradițiilor muzicale grecești s-au bucurat de prezența pe scenă a Ansamblului „Elpis”, a Ansamblului „Elpis Junior”, a lui Ionuț Galani și Mircea Cazan, alături de care au mai evoluat Anastasia Gerasudis, Andreea Olariu, Alexandra Leonte, Andreas Bouzbukis.



La 25 Martie 1821 a început marea revoltă a poporului elen împotriva Imperiului Otoman, fiind ziua în care a izbucnit oficial Revoluția. Evenimentul a avut loc la Mănăstirea Sf. Lavra, avându-l în frunte pe episcopul Palaion Patron Ghermanos. Revolta s-a extins destul de repede și în insulele Spetes, Idra, Psara, Kasos și Mikonos, precum și în Grecia Centrală. De acolo a cuprins Tesalia și Macedonia. A urmat cucerirea orașului Tripolis. Atunci s-au constituit primele senate, în Peloponez și în Grecia Centrală, și s-a redactat prima Constituție. Au urmat și alți ani de războaie, în total nouă la număr, la finalul cărora grecii au fost declarați învingători, se arată pe site-ul Interetnica.

image
image
image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite