FOTO Satul de Vacanţă, cel mai aglomerat loc de pe litoral în timpul verii, aproape pustiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turiştii de toate vârstele au încercat trenuleţul FOTO M.I.
Turiştii de toate vârstele au încercat trenuleţul FOTO M.I.

În minivacanţa de 1 Mai, turiştii şi constănţenii au preferat să prindă primul bronz, lăsând pentru la vară distracţia din Satul de Vacanţă.

Majoritatea teraselor şi-au scos mesele afară în aşteptarea primilor clienţi. Puţini însă au călcat pragul acestora să mănânce produse tradiţionale.
Şi tarabagiii şi-au expus costumele de baie, pălăriile de soare, ochelarii şi suvenirurile de la mare, însă rareori cineva se interesa de vreun articol de plajă.   

Nu a fost îmbulzeală nici la parcul de distracţie. Dacă pe perioada verii de abia prinzi o maşinuţă, acum aveai loc berechet pe toată pista.
Preţurile nu s-au mărit faţă de anul trecut. Ele variază între 7 şi 12 lei, în funcţie de aparat.

Preţuri

Dacă vi se face foame aveţi ce alege. Un mititel costă între 0,80 bani şi un leu, o şaorma între 8 şi 10 lei. Hamsia, preferata multor turişti, se vinde cu 2 lei porţia de 80 de grame. Dacă vrei lămâie mai scoţi din buzunar 0,5 lei. O porţie de pulpă de pui şi cartofi prăjiţi costă 12 lei.

Cine nu vrea să stea la terasă se poate mulţumi cu un covrig care costă un leu, o limonadă – 1 leu şi un iaurt 2 lei. O pungă mică de popcorn costă 2 lei, iar una mare 4 lei.  
Un porumb fiert sau copt costă 5 lei.

O plimbare cu bicicleta cu două locuri costă 20 de lei pe oră. La dispoziţia doritorilor stau şi trenuleţele care te plimbă în zonă.
Pe spaţiul verde din Satul de Vacanţă este amenajat un loc de joacă pentru copii.
Dacă treci podul din sat, asculţi acelaşi cântec al broaştelor şi vezi aceeaşi mizerie în apă. La picioarele podului, aceeaşi cerşetori apelează la mila trecătorilor.

Dacă ţi se face dor de artă, poţi admira şi cumpăra o pictură. Printre tablouri, şi chipul tovarăşului Nicolae Ceauşescu.
 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite