Fost procuror, pus sub control judiciar de DNA pentru trafic de influenţă

0
0

Un fost procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa este cercetat penal, sub control judiciar, de către DNA Constanţa, pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că a cerut unei persoane 5.000 de euro ca să intervină într-un dosar.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA Constanţa, în a doua jumătate a anului 2011, Vasile Balaican, în calitate de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, a pretins de la o persoană, denunţător în cauză, 5.000 de euro.

În schimbul banilor, Balaican a lăsat să se creadă că are influenţă asupra magistraţilor din cadrul Parchetului Curţii de Apel Constanţa, învestiţi cu soluţionarea dosarelor penale în care era cercetat denunţătorul, şi a promis că-i va determina pe aceştia să dispună o soluţie favorabilă.

În acest context, pe durata unui an, la diferite intervale de timp, denunţătorul i-a remis lui Vasile Balaican, în tranşe, întreaga sumă pretinsă, de 5.000 de euro. Remiterea unei tranşe, în valoare de 200 de euro, a fost înregistrată însă de către denunţător.

Procurorii DNA Constanţa au pus în mişcare acţiunea penală şi au dispus, vineri, luarea măsurii controlului judiciar pe cauţiune, pentru o perioadă de 60 de zile, faţă de Vasile Balaican, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, fostul procuror trebuie să respecte mai multe obligaţii, între care să nu depăşească limita teritorială a judeţului Constanţa decât cu încuviinţarea prealabilă a organelor judiciare şi să nu se apropie şi să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar.

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri