Exerciţiul militar BREEZE 18, la final. Fregata „Regele Ferdinand” a executat o misiune în premieră pentru o navă românească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO navy.ro
FOTO navy.ro

În perioada 16-20 iulie s-a desfăşurat în Marea Neagră exerciţiul militar BREEZE 18, organizat de Forţele Navale ale Bulgariei. România a participat cu fregata „Regele Ferdinand” şi dragorul maritim „Lt. Lupu Dinescu”.

Echipajul fregatei „Regele Ferdinand” şi-a continuat şi misiunile de evaluare, desfăşurate pe parcursul unor seriale ale exerciţiilor integrate în BREEZE 18 şi a unor seriale suplimentare introduse de specialiştii CISE şi CFÎ.

„Misiunile au fost complexe, s-au succedat cu rapiditate şi au avut de regulă o durată mare de desfăşurare. Dincolo de misiunile de interdicţie maritimă, desfăşurate împreună cu navele grupării permanente NATO, SNMG-2, de cele de luptă în toate mediile, cele mai spectaculoase misiuni executate de nava românească au fost respingerea aviaţiei şi tragerea cu tunul de 76 mm, exerciţiul de boarding desfăşurat pe o mare agitată, la bordul tancului petrolier Marne (A 630), salutul adresat oficialităţilor bulgare ambarcate pe fregata Drazki (41), dar şi exerciţiile de căutare a submarinului. A fost o stare de alarmă de luptă în cea mai mare parte a timpului, specialiştii evaluatori de la CISE şi CFÎ, inserând numeroase secvenţe în cadrul scenariilor, prin care au vrut să verifice modul în care echipajul cunoaşte procedurile şi le aplică în diferite situaţii”, transmit reprezentanţii Forţelor Navale Române.

Fregata Regele Ferdinand a executat şi o misiune în premieră pentru o navă a Forţelor Navale Române: realimentarea pe mare cu combustibil de aviaţie. Nava de reaprovizionare a fost tancul francez Marne (A 630), iar manevra a fost realizată la finalul realimentării pe mare, executată de la acelaşi tanc, o altă misiune realizată în premieră în Marea Neagră de către fregata Regele Ferdinand; aceasta a fost a doua reaprovizionare pe mare – în Marea Neagră - pentru o navă a Forţelor Navale, deschizătoare de drum fiind fregata Regina Maria (F222), care, în iunie 2006, pe timpul exerciţiului Cooperative Mako a realizat o realimentare pe mare de la tancul german FGS Rhoen (A 1443).



„Serialele planificate au trecut echipajul prin toate stările de pregătire şi prin lupta în toate mediile. BREEZE 18 a fost primul exerciţiu naval, cu participarea unei grupări NATO, desfăşurat după Summitul NATO de la Bruxelles, iar BRAVO ZULU, primit de fregata Regele Ferdinand de la fregata bulgărească Drazki (41), la finalul serialului de SAIL PASS, reprezintă o încununare a efortului fiecărui membru al echipajului în această săptămână”, declară Căpitan-comandor Mihai Egorov.

Pentru fregata Regele Ferdinand şi dragorul maritim Lt. Lupu Dinescu, misiunea pe mare nu se încheie odată cu exerciţiul BREEZE 18. Cele două nave vor continua să reprezinte Forţele Navale Române în cadrul grupărilor SNMG-2 şi respectiv SNMCMG-2, ca parte a contribuţiei României la întărirea măsurilor de asigurare a apărării colective a Alianţei, în deplină concordanţă cu angajamentele internaţionale pe care ţara noastră şi le-a asumat.

Exercitiu militar BREEZE 18 FOTO navy.ro

Pe aceeaşi temă:

Peste 300 de marinari militari români participă la exerciţiul BREEZE 18 în Marea Neagră


 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite