Distrugătorul american „USS Laboon”, în Portul Constanţa. Exerciţii comune cu militarii de pe fregata Mărăşeşti

0
0
Distrugătorul american „USS Laboon” - foto: Forţele Navale Române
Distrugătorul american „USS Laboon” - foto: Forţele Navale Române

Distrugătorul american „USS Laboon” a făcut o escală în Portul Constanţa în perioada 18-20 iunie. După aceea, alături de marinarii români, americanii au efectuat exerciţii în apele internaţionale ale Mării Negre.

Fregata Mărăşeşti a executat miercuri, 23 iunie, în apele internaţionale ale Mării Negre, un exerciţiu militar de antrenament, în comun cu distrugătorul american „USS Laboon” (DDG 58), care a efectuat, în perioada 18-20 iunie, o escală în portul Constanţa, conform planificării misiunii sale generale de prezenţă operaţională în regiunea bazinului pontic.

„Marinarii militari români şi cei americani au desfăşurat o serie de activităţi specifice de pregătire şi au pus în aplicare procedurile standard NATO, în vederea îndeplinirii obiectivelor stabilite pentru creşterea nivelului de instruire a echipajelor şi de compatibilitate între cele două forţe navale”, transmit Forţele Navale Române.

Fregata românească F-111, cea mare navă de război construită în ţara noastră, conduce pachetul de forţe maritime „Gata de acţiune”, pus la dispoziţia NATO pentru asigurarea capacităţii de reacţie imediată în zona de responsabilitate a Armatei României. Consolidarea securităţii regionale este un factor important în vederea stabilităţii euro-atlantice, motiv pentru care Forţele Navale Române îşi adaptează modalităţile de acţiune la provocările mediului de securitate.

Conform Forţelor Navale, marinarii militari români se antrenează permanent, în exerciţii, individual sau alături de parteneri români şi străini, pentru a fi gata să apere zona de responsabilitate maritimă şi fluvială din sud-estul ţării şi pentru a ţine posibilele ameninţări în afara graniţelor, iar prezenţa aliatului american în Marea Neagră reprezintă un element esenţial pentru întărirea apărării colective şi a descurajării împotriva riscurilor şi ameninţărilor la adresa securităţii naţionale.  

Citeşte şi:

Evaluarea Naţională 2021. Peste 4.500 de elevi din judeţul Constanţa au susţinut proba la Matematică

„Naţionalizarea” pilotajului naval, validată de judecători. Doar statul român mai are voie să se ocupe de asta
 

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite