Distincţie „Tătar de onoare“ pentru prietenii comunităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tătarii din România vor să-şi exprime astfel gratitudinea pentru cei care nu sunt de aceeaşi etnie şi care sprijină comunitatea.

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR) a avut sâmbătă, 30 martie, Conferinţa Naţională anuală. La conferinţa de la Palatul Copiilor au participat 297 delegaţi dintre cei 318 înscrişi pe liste.

În cadrul conferinţei de anul acesta, delegaţii au votat o serie de modificări la statutul UDTTMR. Printre cele 51 articole supuse dezbaterilor s-au numărat: renunţarea la limita de două mandate pentru preşedinţi şi deputat, lărgirea Biroului Executiv al UDTTMR de la 9 la 11 persoane, prin cooptarea preşedinţilor filialelor Constanţa şi Medgidia. De asemenea, în noul statut sunt prevederi clare cu privire la alegerea în funcţii, organizare şi disciplina în organizaţie.

Delegaţii UDTTMR au convenit ca aceia care nu sunt membri activi şi nu au cotizaţia plătită la zi să nu aibă dreptul de a participa la alegeri.

În acelaşi timp, cei care sunt activi vor fi sprijiniţi de uniune. Un prim exemplu a fost cooptarea ca membru în comitetul filialei Constanţa, în cadrul conferinţei de sâmbătă, a decanului Facultăţii de Marină Civilă din cadrul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, prof. univ. dr. Beazit Ali.

Noul statut al tătarilor cuprinde şi o premieră: un articol care face referire la acordarea titlului de „tătar de onoare“ unor persoane din afara comunităţii, care au sprijinit de-a lungul timpului comunitatea prin diferite acţiuni.

„Este ceva simbolic, dar care contează atât pentru noi, cât şi pentru ei, este o formă de a ne exprima gratitudinea faţă de cei care ne-au ajutat şi ne-au sprijinit“, a declarat preşedintele UDTTMR Gelil Eserghep.

El şi-a prezentat raportul de activitate după cele 9 luni de la preluarea funcţiei. „Am reuşit să omogenizez comunitatea şi să întăresc spiritul de unitate şi aceasta este satisfacţia mea cea mai mare după cele 9 luni de activitate la UDTTMR. Filiale sau persoane care în noiembrie 2011 au boicotat modificarea statutului, acum au venit si au votat pentru modificare“, a afirmat preşedintele UDTTMR.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite