Curtea de Apel Bucureşti dă dreptate unui avocat constănţean: Purtarea măştii în spaţii deschise a fost anulată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Decizia Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă. În termen de două zile poate fi atacată cu recurs. Instanţa a anulat articolul care prevedea purtarea măştii în spaţii deschise.

Avocatul constănţean Minodora Ion a cerut, în instanţă, ca Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) să prezinte toate documentele care au stat la baza deciziei de a obliga populaţia să poarte mască de protecţie a feţei şi în spaţiile deschise.

Avocatul a atacat articolul 4, punctul 15 din Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4660427 din 17.12.2020, publicat în Monitorul oficial nr. 1257 din 18 decembrie 2020, cel care impunea obligativitatea purtării măştii şi în spaţiile deschise.

Miercuri, 23 decembrie, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au decis:

„ Anulează parţial prevederile art. 4 pct. 15 din Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4660427 din 17.12.2020, publicat în Monitorul oficial nr. 1257 din 18 decembrie 2020, în ceea ce priveşte instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie în spaţii deschise, în sensul înlăturării sintagmei „…şi deschise”.

Cu recurs în maxim două zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a se depune la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a Contencios Administrativ şi Fiscal.Pronunţată în şedinţă publică azi 23.12.2020.'”

Citeşte şi:

Două afecţiuni despre care în mod greşit se crede că ar justifica nerespectarea obligaţiei de a purta mască de protecţie

Raed Arafat: Te întrebi dacă-şi poate exercita funcţiile persoana care nu poartă mască din motive medicale

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite