Cu păduchi şi râie în clasă. Cum a început şcoala în judeţul Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia de Sănătate Publică a prezentat după o lună de la începerea şcolii situaţia controalelor epidemiologice în unităţile de învăţământ din judeţul Constanţa.

În prima săptămână de şcoală (10-17 septembrie), medicii şi asistenţii medicali din cabinetele şcolare (în urban) şi medicii de familie (în rural) au efectuat examenul medical pentru supravegherea activă a stării de sănătate în colectivitatile de antepreşcolari, preşcolari şi elevi.

„Scopul triajului este de a depista şi izola precoce, înainte de intrarea în colectivitate, suspecţii şi bolnavii de boli contagioase”, arată DSP Constanţa într-un comunicat dat publicităţii după o lună de la începutul anului şcolar.

Au fost controlate 288 unităţi (creşe, centre de plasament, grădinţe, şcoli, şcoli profesionale, şcoli speciale, licee) din mediul urban şi rural şi au fost examinaţi 69.754 subiecţi, dintr-un total de subiecţi înscrişi în număr de 75.671. S-au înregistrat un numar de 512 cazuri de îmbolnăvire.

Au fost descoperiţi 275 de elevi cu păduchi (pediculoză), 10 cazuri de scabie, 185 de cazuri de angine, 10 cazuri de micoze şi 29 de cazuri de alte boli infecţioase.

Controlul medicilor a fost repetat şi, la al doilea control, au fost descoperiţi 114 elevi cu păduchi şi 6 elevi cu scabie.

Pentru aceşti copii s-a recomandat repetarea tratamentului, reintrarea lor în colectivitate fiind permisă numai după rezolvarea cazurilor, pe baza avizului epidemiologic eliberat de medicul de familie sau medicul colectivităţii.

„Comparativ cu anul 2017, aceeaşi perioadă, când au fost triaţi 60.875 subiecţi şi s-au înregistrat 430 de cazuri de îmbolnăviri se constată că s-au înregistrat mai puţine cazuri de varicelă şi angine şi mai multe cazuri de pediculoză”, transmite DSP Constanţa.

Pe aceeaşi temă:

Călugăr, profesor de muzică, acuzat că a furat imagini cu elevii care se dezbrăcau înainte de ora de sport. A minţit ca să obţină filmarea chiar de Ziua Educaţiei

Dosar penal la un liceu, unde un elev a fost bruscat de colegi


 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite