Coregrafa Ansamblului Mlădiţe dobrogene, reclamată la Parchet de părinţii copiilor. Mihaela Tulumb le-a cerut inclusiv ouă de Paşte pentru Adriana Bahmuţeanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii o acuză pe Mihaela Tulumb din Tuzla, coregrafa ansamblului Mlădiţe dobrogene, că le-a exploatat dorinţa de a-şi vedea copiii evoluând pe o scenă şi le-a cerut în mod repetat sume importante de bani pentru diferite achiziţii de costume, deplasări şi spectacole.

Ultima participare, eşuată, a ansamblului la un festival a fost în perioada 18-20 aprilie în Antalya - Turcia, de unde copiii au făcut cale întoarsă după ce au constatat că nu au cazarea asigurată. Mai mult, pentru a pleca la manifestarea din localitatea Beldibi, dedicată „Zilei copilului turc“, micii artişti şi cei câţiva părinţi însoţitori au fost nevoiţi să facă o chetă la scara autocarului şi să plătească 11.000 lei reprezentând transportul.

„Fundaţia Fantasio n-a achitat la timp, e o încurcătură“, a explicat coregrafa Mihaela Tulumb, care a organizat şi a condus deplasarea. Totuşi, când părinţii au vrut să ia legătura cu fundaţia pentru a lămuri situaţia, coregrafa s-a supărat foarte tare şi le-a interzis să facă acest lucru, pentru că îi pun reputaţia în joc. Fundaţia Fantasio a girat activitatea ansamblului dobrogean ce se bucură de notorietate în viaţa artistică locală.



„Profesional n-avem a-i reproşa nimic, dar ne-a escrocat şi şi-a bătut joc de copiii noştri. Le-a luat banii de buzunar cum au urcat în autocar, deşi plătisem excursia cu vârf şi îndesat. În Turcia au dormit în autocar, în parcarea unui cimitir, fără hrană, fără condiţii. A doua zi au plecat înapoi spre ţară, iar de atunci Mihaela Tulumb refuză să mai dea ochii cu noi“, spun părinţii.

Per total, pe cei 30 copii din ansamblu, coregrafa i-a taxat cu suma totală de 9.000 euro reprezentând costul deplasării în Turcia, dar şi al costumelor populare în posesia cărora n-au mai intrat, deşi fuseseră plătite. Unii dintre ei au apucat să achite în avans şi participarea la următorul festival, din Italia.

Cota ce revenea fiecărui copil pentru astfel de deplasări era de fiecare dată consistentă, de minimum 100 euro. Totuşi, banii nu ajungeau la destinaţie, astfel că există chiar o factură restantă de 5.400 euro reprezentând cazarea ansamblului cu prilejul unui alt festival din Antalya, de la Kemer. Coregrafa a încercat să ceară tot părinţilor să achite şi această plată, deşi oamenii contribuiseră deja la deplasare.

„A reuşit să ne facă să nu vorbim între noi, astfel încât abia acum am descoperit că ne cerea fiecăruia altă sumă, după cum avea ea nevoie probabil. Ne-a încântat că părea să ne ajute copiii, ajunsesem să mergem de 2-3 ori pe lună la Etno TV. Odată ne-a pus să strângem ouă proaspete pentru Adriana Bahmuţeanu, a zis că vrea ea pentru Paşte şi am făcut rost cu toţii să ducem la Bucureşti“, relatează părinţii.

Fundaţia Fantasio spune că la rândul său a vrut s-o ajute pe coregrafă şi pe copii, dându-i spaţiu de repetiţie, dar aceasta a profitat de bunăvoinţa tuturor şi le-a cerut bani întruna pentru ansamblul său. Mihaela Tulumb are un istoric justiţiabil, figurând în diverse cauze judecătoreşti la instanţa din Mangalia.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite