Constanţa: UPDATE / Casiera gării Medgidia tâlhărită de doi indivizi cu cagule are liber două zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jaful s-a produs la o casierie CFR
Jaful s-a produs la o casierie CFR

Doi indivizi mascaţi au pătruns în marţi spre miercuri noaptea în incinta gării Medgidia, au rupt lacătul de la uşa cu gratii a casieriei şi au atacat-o pe funcţionară, reuşind să fugă cu 3000 de lei.

UPDATE Ora 15.30 „Casiera lucra de peste 20 de ani la noi şi cunoştea procedura, casa era asigurată, erau şi gratii. Femeia se va întoarce la seviciu după ce va ieşi din starea de şoc. Am discutat cu şeful de post din Medgidia şi am stabilit să-i dea o zi-două liber, să-şi revină“, a declarat Gabriel Ţăranu, directorul Diviziei Călători din cadrul Regionalei CFR Constanţa.

Mina Decu (40 de ani) avea să le povestească ulterior poliţiştilor că a trecut prin clipe de groază. Nu a remarcat nimic până când, în timp ce se afla la ghişeu, a auzit o bubuitură puternică şi s-a trezit cu doi mascaţi care au năvălit peste ea. Unul dintre necunoscuţi i-a acoperit faţa cu mâna, ca să o împiedice să ţipe, în timp ce cel de-al doilea a deschis sertarul cu bani. În interior se aflau 3000 de lei pe care agresorii i-au luat şi au fugit.

CITEŞTE ŞI: Jefuitorii de bănci dau cu tifla poliţiştilor: Din cele patru atacuri armate din ultimii doi ani, doar două au fost rezolvate

Când a reuşit să îşi revină din şoc casiera a sunat la 112. O echipă de cercetare a fost trimisă la faţa locului. Criminaliştii au descoperit că lacătul de la uşa cu gratii al casieriei a fost tăiat.

Au abandonat ranga la locul faptei

Poliţiştii au descoperit lângă uşa spartă a casieriei o rangă, cel mai probabil uitată de cei doi mascaţi care au jefuit-o pe casieriţă. Anchetatorii nu ştiu încă dacă această descoperire le va fi de ajutor în anchetă: vor încerca să ridice celule epiteliale de pe rangă însă, din declaraţiile funcţionarei, a reieşit că atacatorii purtau mănuşi, deci este posibil ca pe armă să nu fie nici un fel de urme.

Victima nu a putut spune despre atacatori decât că păreau tineri şi că aveau aproximativ 1,70 metri înălţime. La acea oră în gară nu se afla nici un călător, motiv pentru care poliţiştii nu au putut descoperi până la această oră nici un martor. La această oră poliţiştii Secţiei Transporturi sunt în alertă şi încearcă să descopere probe care să-i ajute la descoperirea făptaşilor.

Purtătorul de cuvânt al Secţiei de Poliţie Transporturi, Cerasela Miron, a precizat că deşi casieria era prevăzută cu sistem de alarmă şi buton de panică, casieriţa s-a speriat şi nu a apăsat butonul decât la câteva minute de la plecarea agresorilor cu cagule.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite