Constanța: Peste 7.000 de elevi intră în examen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mâine, în cele 26 de centre de examen din județul Constanța se desfășoară prima probă scrisă  din cadrul examenului de  bacalaureat - Limba şi literatura română, pe care o vor susţine 7.412  elevi.

Accesul candidaţilor  în centrul de examen este permis pe baza actului de identitate în intervalul 7.30-8.30, iar  proba  scrisă  va începe la ora 9.00. Subiectele se elaborează de către Centrul Naţional pentru Curriculum si Evaluare în Învăţământul Preuniversitar, iar evaluarea lucrărilor scrise se efectuează, pe baza baremului de evaluare şi notare, în cadrul celor şase centre zonale de evaluare, de doi profesori evaluatori.

Pe 30 iunie, proba la matematică sau istorie

„Următoarea probă scrisă  va fi susţinută pe data de 30 iunie şi este diferenţiată în funcţie de filieră, profilurile şi specializare. Este vorba despre matematică – pentru profilul real din filieră teoretică, pentru toate profilurile din filiera tehnologică şi profilul pedagogic – specializarea învăţători-educatoare, din filiera vocaţională; istorie – pentru profilul umanist din filiera teoretică şi pentru toate profilurile şi specializările din filiera vocaţională“, a declarat inspectorul școlar de specialitate Cristina Ivan.

Ultima probă din cadrul  examenului de bacalaureat  va avea loc pe data de  2 iulie şi constă în susţinerea unei probe scrise pentru care elevii au optat în funcţie de filiera, profilul şi specializările urmate. Este vorba despre fizică, chimie, biologie şi informatică, geografie, filosofie, logică şi argumentare, economie, psihologie şi, după caz, sociologie.

Cel puțin media 6 la probele scrise

„Examenul naţional de bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii de liceu care au susţinut probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi într-o limbă de circulaţie internaţională şi proba de evaluare  a competenţelor digitale, au susţinut toate probele scrise,  obţinând cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea  şi au primit, la probele scrise, cel puţin media 6“, a adăugat inspectorul școlar de specialitate Cristian Ivan.

Candidaţii care au fost eliminaţi de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi „eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării. Se consideră că aceşti candidaţi nu au promovat examenul de bacalaureat.

Primele rezultate pe 4 iulie

Rezultatele  vor fi afişate pe data de 4 iulie, până la ora 16.00, iar contestaţiile se pot depune în aceeaşi zi, în intervalul orar 16.00-20.00, urmând ca pe data de 8 iulie să fie afişate rezultatele finale.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite