Constanţa: Patronii de localuri ţin cu fumătorul Mazăre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronii de localuri, în frunte cu primarul Radu Mazăre, se opun iniţiativei deputatului de Constanţa Manuela Mitrea de a interzice fumatul în locurile publice.

Ideea deputatei PSD de a interzice fumatul în locurile publice nu a fost mai deloc agreată de cei implicaţi în această problemă. 

Patronii barurilor şi restaurantelor spun într-un glas că această decizie ar duce la scăderea dramatică a numărului de clienţi. Nefumătorii consideră însă benefică ideea Manuelei Mitrea.

Mazăre sare la gâtul colegei de partid Manuela Mitrea

Primarul Constanţei a sărit ieri la gâtul colegei sale de partid. „A făcut totul de capul ei pentru că s-a lăsat de fumat acum două săptămâni şi l-a convins şi pe soţul ei“, a afirmat Radu Mazăre despre deputata de Constanţa.



„Legea, aşa cum este în România, este printre cele mai bune din Europa şi din lume. Nu este bine să facem discriminare la adresa fumătorilor. Omul, când nu are ce face, îşi bagă un băţ în fund!“, a mai spus edilul.  Mazăre este de părere că iniţiativa legislativă a Manuelei Mitrea, al cărei soţ Miron Mitrea l-a adus pe primarul Constanţei în PSD, aduce un mare deserviciu celor implicaţi în alimentaţia publică.



Radu Mazăre consideră că interzicerea fumatului ar afecta şi turismul românesc. „Sunt de părere că, pentru a promova turismul în România, trebuie să existe cât mai puţine restricţii. Suntem tentaţi să luăm de la Europa cât mai multe reguli şi restricţii“, a zis revoltat edilul, fumător pasionat de trabucuri.

„Ne pierdem clienţii“


Marian Bentu (22 de ani), managerul barului Bourbon din Constanţa, spune că iniţiativa ar conduce la scăderea numărului de clienţi. „Pe uşa localului nostru scrie clar că este un loc destinat fumătorilor, comercializăm trabucuri. Nu sunt de acord cu această idee. Totuşi cred că oamenii s-ar obişnui până la urmă cu această restricţie, dar cel care vrea să fumeze va fuma oricum, dar o va face în alte locuri. Este dreptul fiecăruia să aleagă ce vrea să facă, nu văd de ce i s-ar interzice o plăcere“, opinează managerul.

Pro şi contra

Nici angajaţii din baruri nu o susţin pe Mitrea. Laurenţiu Fundăţianu (38) de ani, barman la Friends&Co, spune că numărul fumătorilor este mai mare decât cel al nefumătorilor şi cei care au ales totuşi să aibă acest viciu nu ar trebui să fie defavorizaţi.



„Este o idee aberantă. Noi vrem să luam modelul ţărilor străine, dar în România lucrurile nu stau la fel, nu cred că acestă lege se poate aplica. În barul nostru vin mai mult fumători şi dacă le-am interzice să-şi aprindă o ţigară, omul nu ar mai veni a doua oară“, a spus barmanul Laurenţiu.

Citeşte mai multe în !

image
image
image
stampila constanta
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite