Circulaţie în condiţii de iarnă pe A2 şi A4. Poliţia vă recomandă folosirea frânei de motor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Adevărul
Foto Adevărul

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române a informat în dimineaţa zilei de sâmbătă, 13 ianuarie, că pe A2 şi A4 se circulă în condiţii de iarnă. De asemenea, mai multe porturi sunt închise din cauza vântului puternic.

Poliţia Română informează că pe tronsonul kilometric 193 - 212 (Medgidia - Murfatlar - Constanţa) al A2 Bucureşti - Constanţa şi pe A4 Ovidiu - Agigea, circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă: ninsoare, strat subţire de zăpadă frământată.

Conform poliţiei, „drumarii acţionează cu utilaje pentru curăţarea carosabilului”. Pentru a evita accidentele rutiere, oamenii legii recomandă şoferilor să nu pornească la drum cu autovehiculul neechipat corespunzător, să adapteze viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere, să nu bruscheze comenzile maşinii şi să utilizeze cu precădere frâna de motor.

De asemenea, Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a informat că, din cauza vântului puternic, au fost închise traficului maritim şi fluvial, porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud -Agigea, Mangalia şi Midia. Măsura a fost luată în seara zilei de vineri, 12 ianuarie, şi este în vigoare.

Agenţia Naţională de Meteorologie a emis un cod galben de vânt puternic, valabil sâmbătă, 13 ianuarie, între orele 8.00 şi 14.00, pentru judeţele Constanţa şi Tulcea. „Se vor semnala intensificări ale vântului cu rafale ce vor depăşi 55 km/h”, spun meteorologii.

Pe aceeaşi temă:

Cod galben de vânt puternic în trei judeţe din ţară. Care sunt localităţile afectate 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite