Capre omorâte într-un accident rutier. „Le păzea un bătrân. O făcea pentru fiul său, nevăzător, proprietar al animalelor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook Iulia V.
FOTO: Facebook Iulia V.

În urma accidentului rutier au murit 12 capre, singura sursă de existenţă a unui bătrân şi a fiului nevăzător. Lumea s-a mobilizat pe reţelele sociale pentru a le cumpăra oamenilor alte animale.

Accidentul rutier s-a produs în urmă cu două zile pe şoseaua care leagă Constanţa de Ostrov (DN 3). Povestea a ceea ce s-a întâmplat la faţa locului a fost postată pe internet de Iulia, iar zeci de oameni doresc să-l ajute pe bătrân să-şi cumpere alte animale.

„Priviţi cum se conduce, preventiv, în România. Şoferul Loganului a ucis 12 capre. Le păzea un bătrân. O făcea pentru fiul său, nevăzător, proprietar al animalelor. Maşina, proprietatea RAJA Constanţa, are asigurare facultativă (CASCO). Poliţia anticipează, deja, că societatea de asigurări se va întoarce împotriva proprietarului animalelor, cu cerere în regres. Nevăzătorul proprietar va avea de plătit pentru că l-a trimis cu ele la păscut pe bătrânul lui tată”, scrie pe contul său de Facebook Iulia V.

Martora la eveniment a revenit cu o postare a doua zi în care explică faptul că bătrânul a fost amendat cu 100 de lei. „S-a făcut dreptate în cazul celor 12 capre omorâte: bătrânul paznicul a fost amendat pe temeiul Legii 61/1991, chiar dacă legea aplicabilă e alta, respectiv cea privitoare la drumurile publice. Momentan, am primit mesaje ale unor oameni care vor să cumpere capre acestei familii. Vor chiar să le transporte în Adamclisi, judeţul Constanţa.”

Iulia scrie că bătrânul nu ştie carte, cu toate acestea a fost pus să semneze un proces-verbal întocmit de poliţie „în încercarea de a-l ajuta pe şofer să scape de răspunderea materială iniţial asumată, fie şi parţial. Şoferul a revenit asupra intenţiei despăgubirii, condiţionând despăgubirea de nerăspundea s-a disciplinară la locul de muncă (era maşina instituţiei publice, distrusă duminica, în afara orelor de program). Amendarea paznicului îl disculpă pe şoferul angajat.”

Imagine indisponibilă

În urma postării, mai multe persoane şi-au anunţat disponibilitatea de a cumpăra familiei alte animale, chiar să le transporte până în localitatea Adamclisi.

Pe aceeaşi temă:

Accident la NEVERSEA. Un spectator a murit în ciuda eforturilor celor de la SMURD de a-l resuscita

Accident rutier soldat cu cinci victime. Intervine elicopterul SMURD

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite