Bust memorial pentru Gheorghe Oancea, şeful salvamarilor, realizat de prietenul său Ion Tiţoiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bust memorial pentru Gheorghe Oancea, şeful salvamarilor, realizat de Ion Tiţoiu FOTO e-reporter.ro
Bust memorial pentru Gheorghe Oancea, şeful salvamarilor, realizat de Ion Tiţoiu FOTO e-reporter.ro

Maestrul Ion Tiţoiu a realizat un bust al lui Gheorghe Oancea, fostul preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România, decedat în luna iulie a acestui an.

Artistul plastic Ion Tiţoiu, restras la cetatea Ibida, a revenit la Constanţa pentru a lucra la bustul lui Gheorghe Oancea, prietenul său de-o viaţă. Maestrul a fost ajutat de Robert Băjenaru - elev la Liceul de Artă din Constanţa şi de Dorin Barbu - student la Facultatea de Arte din Constanţa.

Bustul a fost realizat în numai două săptămâni, lucrându-se zi şi noaptea pentru a fi gata înainte de comemorarea celor 40 de zile de la încetarea din viaţă a lui Gheorghe Oancea. În mod normal, o asemenea operă durează şase luni.

De asemenea, Ion Tiţoiu propune Consiliului Local ca Gheorghe Oancea să fie declarat post-mortem cetăţean de onoare al municipiului Constanţa pentru realizarea centrului destinat scafandrilor şi salvamarilor. „Am fost prieteni o viaţă şi vom fi şi după viaţă“, a precizat Ion Tiţoiu.

Gheorghe Oancea a încetat din viaţă la jumătatea lunii iulie, cu câteva luni înainte de a împlini 64 de ani. El a fost un scafandru profesionist, care a fost fondat Asociaţia Naţională a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România.

Oancea deţine un record naţional, stabilit în anii ’80, reuşind o scufundare la 500 de metri. El a făcut parte şi din expediţia pe care Jacques Yves Cousteau a efectuat-o în Marea Neagră şi în Delta Dunării.

Vă mai recomandăm

UPDATE Salvamarii au intrat în grevă japoneză. Nu au primit niciun ban în această vară

FOTO Tatuaje gratis pentru toată lumea, la Mamaia. „Face cinste Salvamarul“

Bereta retro de salvamar, un succes instantaneu. Piesa de vestimentaţie va fi pusă în vânzare la Mamaia

VIDEO Ascultă imnul staţiunii Mamaia: „Să înceapă carnavalul/Face cinste Salvamarul“

VIDEO Ce rimează cu Saint Tropez? Radu Mază-re! Salvamarii din Mamaia vor purta costum mulat cu bretele, de inspiraţie retro

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite