Biciclişti din toată lumea vor pedala pe litoralul românesc pentru Olimpiada Rio 2016

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Litoralul românesc va fi promovat cu ajutorul sportului FOTO Marcel Cristocea
Litoralul românesc va fi promovat cu ajutorul sportului FOTO Marcel Cristocea

Ciclişti profesionişti vor pedala în luna aprilie pe plaja din Corbu. Ei vor acumula puncte UCI pentru Olimpiada de la Rio de Janeiro din 2016.

Beach Race XCO, concursul de ciclism MTB din calendarul internaţional al Uniunii Ciclistă Internaţională organizat în România şi singura competiţie de acest gen din Europa care se desfăşoară pe nisip, va avea loc în data de 25 aprilie 2015, pe plaja din Corbu, judeţul Constanţa.

Cicliştii profesionişti, care vor participa la Beach Race XCO, vor acumula puncte UCI pentru Olimpiada de la Rio de Janeiro din 2016, iar datorită unicităţii lui, evenimentul va reprezenta un mijloc inedit de promovare a litoralului românesc la nivel internaţional. Înscrierile online se pot face pe website-ul http://www.mtbpeplaja.ro.

Traseul are o lungime de 4,1km, cu o diferenţă de nivel de 50 de metri, jumătate fiind pe plajă şi jumătate pe coasta de acces pe faleză. Beach Race XCO se adresează atât cicliştilor profesionişti, cât şi cicliştilor amatori, iar premii vor fi acordate pentru ambele categorii.

Profesioniştii vor fi premiaţi conform standardelor UCI, iar pentru amatorii, organizatorii au pregătit premii pentru şase categorii, în funcţie de vârstă şi sex. De asemenea, sponsorii vor acorda şi premii speciale (fairplay, pentru persoane cu dizabilităţi, cel mai tânăr concurent, cel mai în vârstă concurent şi o tombolă dedicată tuturor concurenţilor).

Beach Race XCO este organizat de Asociaţia Sportivă  SanaSport şi Sport Bilt, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană  de Sport şi Tineret Constanţa, Bellotto SportWare, Federaţia Română de Ciclism, Uniunea Ciclistă Internatională, Jandarmeria Română Constanţa şi Let’s do it Romania.

“După succesul extraordinar pe care l-am avut anul trecut cu Doltcini XCO Muncitoresc, evenimentul din acest an rămâne singura competiţie de acest gen din Europa care se desfăşoară pe plaja şi dorim să facem o tradiţie din asta pe litoralul românesc.

Anul trecut s-a desfăşurat pe Plaja Modern din Constanţa, pentru acest an am ales plaja Corbu, o plajă sălbatică, cu peisaje senzaţionale, iar la anul, cine ştie... Este, fără doar şi poate, şi o modalitate de promovare a litoralului românesc, dar şi o competiţie foarte serioasă, acreditată de Uniunea Ciclista Internaţională, în urma căreia sportivii vor primi puncte importante pentru Olimpiada de la Rio”, a spus Sabin Ioan Andoniu, organizatorul Beach Race XCO.

Vă mai recomandăm:

FOTO Ciclistul care cucereşte lumea pe întuneric. Florin Georgescu a făcut drumul până la Londra pe bicicletă


 

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite