Arhiepiscopia Tomisului: Jandarmeria nu obstrucţionează slujba de Bobotează

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jandarmii păzesc sticlele cu aghiasmă (2019)
Jandarmii păzesc sticlele cu aghiasmă (2019)

Discuţiile pe tema organizării slujbei de Bobotează la malul mării continuă. După ce Jandarmeria a transmis modul în care va asigura desfăşurarea evenimentului, Arhiepiscopia Tomisului iese şi ea la rampă cu un comunicat.

Gruparea Mobilă de Jandarmi „Tomis” Constanţa a transmis că doar 3.000 de credincioşi pot participa la slujba de Bobotează cu respectarea condiţiilor impuse de pandemie. Precizarea a venit după ce ÎPS teodosie a declarat că aşteaptă 10.000 de credincioşi în Portul Tomis.

„Jandarmeria nu obstrucţionează Arhiepiscopia”, transmite biroul de comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului. Preoţii doresc să dezmintă anumite informaţii conform cărora Jandarmeria Română ar bloca slujba de Bobotează.

„Arhiepiscopia Tomisului neagă ferm orice informaţie cum că Jandarmeria Română şi-ar propune boicotarea, interzicerea sau obstrucţionarea slujbelor de Bobotează de la malul Mării Negre. Dimpotrivă, Arhiepiscopia şi Jandarmeria au stabilit deja ce este de făcut, astfel încât manifestările religioase să respecte atât normele canonice ale Bisericii cât şi normele igienico-sanitare pentru sănătatea publică”, spun cei din arhiepiscopie. 

Miercuri, 6 ianuarie, începând cu ora 08.00, peste 250 de jandarmi din cadrul Grupării Mobile „Tomis“ şi ai Inspectoratului Judeţean vor asigura la Constanţa măsuri de ordine publică şi siguranţa participanţilor, la procesiunea şi Slujba religioasă, ocazionată de Sărbătoarea Botezului Domnului (Boboteaza). La asigurarea ordinii publice vor participa şi lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa şi ai Poliţei Locale Constanţa.

„În zona Portului Tomis, s-a stabilit că pot participa în condiţii de siguranţă şi de respectare a măsurilor de distanţare în jur de 3000 de persoane. În cazul în care se depăşeşte capacitatea locului de desfăşurare a evenimentului, accesul în zonă va fi restricţionat”, transmite GJM.

Citeşte şi:

ÎPS Teodosie s-a împiedicat pe scările Catedralei, în timp ce sfinţea apa VIDEO

Jandarmeria îl contrazice pe ÎPS Teodosie pe tema Bobotezei. „În Portul Tomis pot participa 3.000 de persoane”

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite