Alegeri prezidenţiale 2014. Materialele defăimătoare cu Klaus Iohannis trebuie retrase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis, ţinta atacului PSD Foto Arhivă Adevărul Constanţa
Klaus Iohannis, ţinta atacului PSD Foto Arhivă Adevărul Constanţa

Biroul Electoral Judeţean Constanţa a dispus joi, octombrie, retragerea materialelor electorale considerate defăimătoare la adresa lui Klaus Iohannis, candidatul Alianţei Creştin-Liberale la alegerile prezidenţiale 2014.

 Alianţa PSD-UNPR-PC difuzase către public, în mod direct sau prin intermediul CN Poşta Română SA, pliante cu mesajele „Klaus Iohannis vrea să îţi taie pensia“, „Doar Ponta protejează pensile“.

Alianţa Creştin-Liberală Constanţa a cerut oprirea materialului electoral, deoarece sunt inserate o serie de informaţii false, ce nu au un corespondent în programul electoral al candidatului ACL. Mesajele se refereau la decizia - inexistentă în platforma economică a programului - de a tăia pensiile şi salariile în cazul câştigării mandatului de preşedinte al României.

Mai mult, reprezentantul ACL în Biroul Electoral Judeţean, Bogdan Bola, a declarat că „imaginea candidatului ACL Klaus Iohannis este asociată abuziv imaginii şi afirmaţiilor preşedintelui Traian Băsescu, doar în scopul dezinformării şi înşelării alegătorilor în ceea ce priveşte stabilirea opţiunii de vot a acestora“.

ACL aminteşte că obiectivul lui Klaus Iohannis şi al Alianţei Creştin-Liberale este de a avea „o Românie prosperă, cu o clasă de mijloc puternică şi o economie dezvoltată, care să permită creşterea pensiilor şi salariilor“.

Susţinătorii lui Iohannis atrag atenţia reprezentanţilor PSD Constanţa că materialele denigratoare au inscripţionate pe ultima pagină textul „Tipărit de AMMA PRINT la comanda Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC“.

„Până la această oră Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC nu a găsit de cuviinţă să formuleze o plângere penală sau o poziţie oficială cu privire la folosirea fără drept a numelui acestei alianţe“, arată ACL Constanţa.

Vă mai recomandăm

Alegeri prezidenţiale 2014. Materialele electorale pentru BEJ Constanţa au fost preluate din Capitală

Alegeri prezidenţiale 2014. Udrea şi CTP se uită la filme diferite/Călin vrea cu PNL, dar pe Iohannis nu-l înghite/Macovei, mai jucăuşă ca ei

Alegeri prezidenţiale 2014. Turul electoral al Constanţei, cu Ponta şi Iohannis

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite