A început construirea celor 5 kilometri de diguri în zona Eforie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Diguri în zona Eforie foto: Apele Române Dobrogea Litoral
Diguri în zona Eforie foto: Apele Române Dobrogea Litoral

Proiectul de reducere a eroziunii costiere continuă. În această perioadă se lucrează la digurile din zona Eforie Nord şi Eforie Sud.

Apele Române - Dobrogea Litoral anunţă că proiectul de reducere a eroziunii costiere este în plină desfăşurare.

„Cu ajutorul finanţării europene, prin intermediul celor mai moderne tehnologii şi contractând cele mai renumite firme în domeniu, reducem eroziunea costieră la malul românesc al Mării Negre.

După ce la sfârşitul anului 2015 a fost finalizată prima etapă din acest proiect de reducere a eroziunii costieră în staţiunea Eforie Nord (diguri şi înnisipare), acum continuăm să apărăm zona Eforie (Eforie Sud şi Cordon Eforie Nord – Eforie Sud) de eroziunea costieră ca să ne putem bucura de plaje în continuare atât noi, cât şi generaţiile următoare”, spun cei de la Apele Române într-o postare pe Facebook.

Prin construcţia digurilor se atenuează intensitatea valurilor care erodează ţărmul şi protejează suprafeţele de uscat, care înseamnă: plaje, structuri hoteliere, infrastructură rutieră, locuinţe, baze de tratament, etc, dar nu în ultimul rând se asigură protecţie biodiversităţii marine.

Pentru construcţia digurilor în zona Eforie, ce vor fi amplasate pe o lungime de peste 5.000 metri liniari, se  vor folosi 635.000 de tone de piatră, fiind necesare 26.000 de transporturi. Este o lucrare de amploare, care pe lângă beneficiile de protecţie şi de mediu va asigura şi un cadru mai larg pentru activităţile turistice, specifice zonei litorale.

diguri marea neagra eforie foto apele romane

FOTO: Apele Române Dobrogea Litoral

Citeşte şi: 

 Percheziţii în Vama Veche. Două persoane au înşelat proprietarii unor imobile de pe litoral cu 66.000 de euro

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite