Vloggeriță spaniolă, virală pe Tik Tok după ce a filmat mai multe palate ale romilor din țară: „Fiecare nivel de acoperiș, un milion de euro. Această familie are șase“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casele imense ale romilor din România au devenit subiect de discuție pe TikTok, după ce o vloggeriță din Spania a filmat palatele și a ridicat o dilemă interesantă: cât de bogate sunt, de fapt, familiile care locuiesc în ele.

O vloggeriță spaniolă, cunoscută pentru explorarea culturilor și stilurilor de viață din întreaga lume, a atras atenția publicului său asupra impresionantei bogății afișate de familiile de romi din România.

Cu peste 660.000 de mii de urmăritori pe TikTok, vloggerița spaniolă Dana Lucia Sandoval a postat recent un videoclip în care arată mai multe palate ale romilor dintr-o localitate din România. Deși nu spune unde sunt filmate imaginile, românii au identificat în comentarii localitățile.

Videoclipul a devenit viral, atrăgând mii de vizualizări și sute de comentarii din partea utilizatorilor de pe TikTok, după ce a venit cu o teorie interesantă. Ea spune că fiecare nivel de acoperiș înseamnă că familia respectivă deține un milion de euro, potrivit stiridiaspora.ro.

„Acestea sunt casele extravagante ale țiganilor români. Iar acest oraș este renumit pentru că mulți țigani trăiesc aici. Oamenii spun că acoperișul îți arată cât de bogată este familia. Acestea nu sunt case normale. Un nivel de acoperiș este echivalentul a un milion de euro. Două acoperișuri echivalează cu două milioane de euro. De exemplu, acoperișul albastru are șase niveluri. Deci acea familie are șase milioane de euro", spune vloggerița.

Dana Lucia Sandoval își întreabă următorii dacă regula milionului de euro este adevărată.

„Nu prea le place să fie filmați”

„Este adevărat, de asemenea, că nu știm prea multe despre cultura romilor.

Nu prea le place să fie filmați, nici casele lor.

Nu știm exact, dar dacă acest zvon este adevărat, sunt țigani foarte bogați în România", conchide vloggerița spaniolă.

Imaginile sunt surprinse la Huedin, județul Cluj.

„Sunt țigancă și am o casă și mai mare”

 Videoclipul său a stârnit o serie discuții despre locul în care sunt surprinse imaginile, dar și despre situația economică a acestora. Un rom confirmă această teorie în unul din comentarii.

Mulți utilizatori de pe TikTok au adus în discuție faptul că, în timp ce unele familie se bucură de astfel de luxu, mulți romi din țară trăiesc în sărăcie și marginalizare.

Mai mult, o utilizatoare, care susține că e de etnie romă, explică faptul că și ea locuiește într-o astfel de casă, însă sunt 30 de persoane care locuiesc într-un astfel de imobil. 

Iată doar câteva dintre comentariile utilizatorilor la clipul viral pe TikTok:

„Strehaia, Huedin, Craiova"

„Astea sunt la mine în Huedin"

„Huedin, pentru cei care nu știu"

„Soy gitano rumano y es verdad" (sunt rom român și e adevărat, n.r.)

„Eu sunt țigancă și am o casă așa, dar e mai mare. Locuim 30 de persoane. Avem pe cineva care ne face de mâncare, un șofer personal"

„Bună...e adevărat. Este un orășel numit Huedin, lângă Cluj-Napoca. Acolo se zice că cu cât casa este mai înaltă, cu atât sunt mai bogați."

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite