VIDEO Protest în capitala Transilvaniei. Manifestant din Cluj: „Bunul simţ, morala şi ăia 7 ani de acasă trebuie să transceadă uniforma“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de clujeni au protestat sâmbătă seara în Piaţa Unirii. „Modul in care Jandarmeria Română a actionat la protestul din 10 august din capitală este inacceptabil si impardonabil!”, se arată pe pagina de Facebook Umbrela Anticorupţie Cluj.

UPDATE 22.22 Protestatarii au cântat melodii patriotice în faţa Prefecturii.

UPDATE 21.51 Manifestanţii dansează Hora Unirii. De circa două ore, Bulevardul 21 decembrie 1989 din Cluj este blocat de protestatari care în seara asta au decis să stea în faţa sediului Prefecturii şi nu au mărşăluit ca în alte dăţi prin oraş.

UPDATE 21.46 Numărul manifestanţilor de la protest se împuţinează. Sunt circa 3.000.

UPDATE 21.23 Mulţimea a rămas în faţa Prefecturii şi se strigă ”Jos analfabeta!”.

UPDATE 21.10 Cineva a proiectat mai multe mesaje pe clădirea Prefecturii - ”Jos Mafia” , ”Nu jenăm destul”, ”Venim peste voi!”.

Imagine indisponibilă
Imagine indisponibilă
Imagine indisponibilă

    

UPDATE 21.00 Oamenii şi-au aprins lanternele de la telefoane şi au început să cânte imnul de stat.

UPDATE 20.44 Un manifestant  a vorbit, stând jos, pe asfalt, de la microfon, în faţa Prefecturii Cluj:

”Există voci care încearcă să apere, într-un fel sau altul, uniforma. Păi dacă vreţi să-ţi aperi unforma într-adevăr, în momentul în care ţi se cer atare lucruri, o dai jos, pentru că există şi principii dincolo de ordine, există şi morală, există şi conştiinţă. Da, asta vreau să subliniez, dincolo de orice.

Sunt ardelean, dar ştiu un singur lucru: pe mine, mama şi tata m-au învăţat un singur lucru: bunul simţ, morala şi ăia 7 ani de acasă trebuie să transceadă uniforma şi ordinele primite de la nişte agramaţi şi nişte curve şi de la nişte ordinari.

Hai să o lăsăm mai moale cu scuzele astea de doi lei”.

Declaraţia protestatarului:

Manifestant din Cluj: ”Bunul simţ, morala şi ăia 7 ani de acasă trebuie să transceadă uniforma şi ordinele primite”

UPDATE 20.29 La un moment dat, câteva zeci de manifestanţi au pornit pe strada I. A. Cuza, dar peste câteva minute  s-au întors la Prefectură. Se rămâne la Prefectură.

UPDATE 20.28 Unul dintre manifestanţi spune, de la portavoce, că dezaprobă comportamentul jandarmilor de la mitingul de ieri al diasporei, dar că îi apreciază pe jandarmii clujeni, moment în care o parte dintre protestatarii au început să huiduie şi să strige ”Jandarmeria apără hoţia!”.

Momentul respectiv filmat:

Un alt manifestant a afirmat că detaşamentul Vlad Ţepeş de la Cluj ar fi fost la Bucureşti.

UPDATE 20.20 Manifestanţii stau deja de mai bine de 15 minute în faţa sediului Prefecturii, faţă în faţă cu jandarmii, şi strigă ”Jos Guvernul!”. 

Protestul e paşnic.

UPDATE 20.05 Manifestanţii au ajuns în faţa sediului Prefecturii Cluj unde se scandează ”Muie PSD!”, ”Demisia!”, ”Jandrameria apără hoţia!”, ”Nu scăpaţi!”, ”penalii!”. Unii oameni s-au aşezat jos, pe asfalt.

Numărul protestatarilor a ajuns la circa 5.000.

Imagine indisponibilă

    

UPDATE 19.39 În piaţă sunt circa 2.000 de manifestanţi. S-au pornit în marş pe Bulevardul Eroilor şi se strigă ”Muie PSD!”, ”Jandarmeria apără hoţia!”, ”Fără penali!”.

UPDATE 19.30 Grupuri de oameni continuă să vină în piaţă. Sunt câteva sute de protestatari acum. Mulţimea, în jur de 1.000 de oameni, scandează ”Nu vrem să fim conduşi de hoţi!”, ”Dragnea, nu uita, Jilava e casa ta!”, ”Jos Guvernul”, ”Anticipate!”, ”Ruşine, ruşine, ruşine să vă fie!”, ”Jos Guvernul comunist!”.

UPDATE 19.14 Lumea începe să se adune în Piaţa Unirii. Momentan sunt câteva zeci de manifestanţi care scandează ”Uniţi, salvăm toată România!”, ”Jos Dragnea, jos, eşti un mincinos!”, ”Demisia!”, ”PSD, ciuma roşie!”.

Imagine indisponibilă

Lumea se adună la protestul anunţat în Piaţa Unirii din Cluj   FOTO: Remus Florescu

Clujenii vor ieşi din nou în stradă, sâmbătă seara, de la 19.00, în semn de solidaritate cu protestatarii de la Bucureşti. Vineri seara, 15.000 de clujeni au protestat paşnic pe străzile oraşului.
 

„Modul in care #JandarmeriaRomana a actionat la protestul din #10August din capitala este inacceptabil si impardonabil! S-au folosit gaze lacrimogene si tunuri de apa pentru a dispersa multimea pasnica! Batrani si copii au avut nevoie de ingrijiri medicale, in timp ce dinspre Parlamentul European protestatarii primesc mesaje de sustinere! Nu avem voie sa ne lasam intimidati acum! Protestele PASNICE trebuie sa continue! Ne vedem in continuare in Piata!”, se arată pe pagina de Facebook a paginii „Umbrela Anticorupţie Cluj”. 

Citeşte şi

FOTO VIDEO Circa 15.000 de clujeni au protestat în semn de solidaritate cu mitingul diasporei: „România nu este o ţară a corupţilor“

Un nou protest este anunţat pentru sâmbătă seara în Piaţa Victoriei din Capitală. Câteva zeci de oameni au petrecut noaptea în faţa Guvernului

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite