VIDEO Milionar clujean face un test trăsnit: ce maşină e mai confortabilă pe drum forestier, Dacia sau Rolls Royce?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un milionar clujean pasionat de maşini a făcut un test trăsnit: a încercat să-şi bea cafeaua pe un drum forestier într-un Rolls Royce respectiv într-o Dacia Logan. „Sunt curios cine va câştiga duelul, mai ales că ştim că Dacia e construita pentru drumurile din România”, spune Bogdan Căpuşan la începutul clipului.

Două maşini, o Dacia Logan şi un Rolls Royce, un drum forestier şi un milionar pasionat de maşini care nu are ce să facă cu timpul lui liber. Acestea au fost ingredientele unui test inedit: care maşină este mai confortabilă pe un „drum forestier nu cu foarte multe gropi”, după cum a explicat Bogdan Căpuşan într-un clip pe YouTube. „Încercăm să consumăm în timpul mersului o cafeluţă sau un lăptic, să vedem dacă reuşim să bem fără să se verse niciun strop. Este un test imparţial extrem de relvant”, a spus Căpuşan. Punctul forte al Daciei este că „este construită pentru drumurile din România”, iar în ceea ce priveşte Rolls Royce-ul, acesta este „renumit pentru confort”, ne explică milionarul pasionat de maşini. Maşinile au rulat cu 20 de kilometri la oră. 
 

„Alegeţi lăptic, alegeţi Rolls”

Nu i-a fost foarte comod lui Căpuşan să-şi bea cafeaua, pe care a adus-o într-o sticlă de plastic, în Rolls Royce, dar nu a vărsat-o pe el. A mărit miza, şi a băut şi un pahar cu lapte. Totul s-a terminat cu bine, hainele au rămas fără pete. Lucrurile au fost mult mai complicate în Dacia Logan, dar milionarul a dat o mână de ajutor, pentru impresie artistică, vărsând din belşug cafea şi lapte pe el. Concluzia lui Bogdan Căpuşan, fiul lui Chimu Căpuşan un mogul imobiliar din Cluj, a fost: „Alegeţi lăptic, alegeţi Rolls”. Bogdan Căpuşan a investit foarte mulţi bani în autoturisme şi nu ratează nicio ocazie pentru a le prezenta. 

Fiu de milionar şi pilot profesionist

Bogdan Căpuşan este fiul unui milionar clujean care a ridicat mai multe ansambluri rezidenţale în oraş, averea lui fiind estimată de Forbes România, în 2014, la 7 milioane de euro. Tânărul este „pasionat cronic de automobile şi automobilism sportiv”, fiind posesorul mai multor maşini de lux. Bogdan Căpuşan este, de asemenea, pilot profesinist, el participând la curse internaţionale de GT. 

Tatăl lui Bogdan, Chimu Căpuşan, ocupa în 2014 locul 381 în Topul Forbes, cu o avere de 7 milioane de euro. „CH Transbeton, compania fondată în 1994 de Chimu Căpuşan prin care omul de afaceri clujean a construit ansamblurile rezidenţiale Bonjour, Junior, A. Mureşanu şi Grigorescu în 2006, a inregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 1,8 milioane de euro, aproape dublu faţă de 2012”, arată revista.

Chimu Capuşan a lucrat la Institutul de Construcţii până în 1992. “Am început cu o Dacia 1300, cu o roabă, cu salopeta în portbagaj şi mi-am făcut depozit de material într-un garaj”, a povestit Chimu Căpuşan, pentru Forbes. Omul de afaceri a lucrat ca antreprenor în costrucţii în Germania, dar spune că nu a făcut mulţi bani: “Nu am facut mulţi bani. Dacă nu eşti de-al lor, nemţii, spre sfârşit te execută”, explica antreprenorul. În România, a avut lucrari publice, cum ar fi clădirea Oficiului Registrului Comerţului din Cluj, dar şi-a dezvoltat afacerea pe partea de construcţii rezidenţiale.  

La plimbare cu „trăsura” Ferarri

În 2015, Bogdan Căpuşan a intrat în atenţia presei locale cu „concursul de Sărbători” pe care l-a organizat pe pagina sa de Facebook: „Puteţi câştiga un zbor cu trăsura Ferrari F12 a Moşului, trasă de 740 de căluţi. Tot ce trebuie să faceţi este să daţi LIKE ŞI SHARE PUBLIC la acesta postare!! Câştigătorul este anunţat în weekend. Multă bafta !!!”. Tânărul a studiat în SUA, dar s-a întors în România, la „instistenţele părinţilor”, după cum a declarat presei locale.  Maşina cu care se oferă să-şi plimbe fanii de pe Facebook este un Ferrari F12 Berlinetta, de 740 de cai putere, realizată la comandă, care a costat circa 400.000 de euro.

Citeşte şi

Cine este clujeanul care şi-a comandat Aston Martin Valkyrie, maşina care costă 3 milioane de lire sterline  şi va fi produsă în 150 de exemplare

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite