VIDEO Metodă inedită de promovare a incinerării: o piesă inspirată din Chopin cu un discurs anti-cremaţiune în fundal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Rotar  FOTO: Adevărul
Marius Rotar  FOTO: Adevărul

Universitarul Marius Rotar, cel care a scris prima carte despre incinerare din România, a lansat recent o piesă despre cremaţiune inspirată din marşul funebru a lui Chopin. Melodia a fost compusă de acesta împreună cu Marius Bob de la Bere Gratis şi Călin Paraschiv de la formaţia Necrovile.

Asociaţia Cremaţionistă din România „Amurg“, al cărui preşedinte este universitarul marisu rotar  din Alba Iulia, a găsit o metodă inedită de a promova incinerarea: a compus o piesă rock. Melodia este inspirată din marşul funebru a lui Chopin şi a fost compusă de Rotar împreună cu doi prieteni de-ai săi, Marius Bob de la Bere Gratis şi Călin Paraschiv de la formaţia Necrovile.

Piesa începe un discurs al unui preot din cartierul clujean Mănăştur, ţinut la un primul marş anti-cremaţiune din Cluj-Napoca.

Marius Rotar spune că a vedea cremaţiunea drept o „practică necreştină ne arată că BOR perpetuează în stereotipuri“. Pentru a-şi susţine ideea, el dă exemplu Marii Britanii, unde în 2012 au avut loc peste 420.000 de incinerări în cele 266 de crematorii existente.

O dovadă în acest sens ar fi, de pildă, recentele date statistice oferite de către revista Pharos, the Official Journal of the Cremation Society of Great Britain and International Cremation Federation, 2, 79, 2013, pp.24-35, privind realităţile incinerării în Regatul Unit pentru anul 2012.

(...) În plus, se specifică faptul că credincioşii romano-catolici din Regatul Unit cei mai mulţi incineraţi în 2012  au fost la crematoriul din Saint Helens (668). Prin urmare, merită subliniate două chestiuni faţă de aceste realităţi: conform interpretării BOR, dacă 74,28% dintre decedaţii britanici din 2012 au fost arşi, apoi toţi au fost păgâni, nu ? Pe de altă parte, dacă ar fi fost o astfel de situaţie în România şi s-ar proceda ca şi în cazul lui Sergiu Nicolaescu, cu certitudine. ar trebui ca BOR să-şi treacă la nivel de obiect de activitate, în mod obligatoriu şi titulatura de asociaţie de detectivi ai învierii“, susţine Marius Rotar.

Mai puteţi citi:

Autorul primei cărţi despre incinerare din România: „Nicio personalitate incinerată nu şi-a pierdut din respectul neamului românesc!“

Autorul primei cărţi despre incinerare cere public ca Biserica Ortodoxă să respecte dorinţa lui Sergiu Nicolaescu de a fi incinerat

S-a deschis prima casă funerară de incinerare din România. Oferă un produs nou: contractul funerar din timpul vieţii, plătibil în rate, cu consiliere pentru familie

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite