VIDEO Dilema unui fan milanez pe străzile Clujului: „Cum de sunt aşa de multe fete frumoase singure, unde sunt bărbaţii?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antonio, Antonello, Gianclaudio şi Giussepe au venit la Cluj pentru meci şi stau până sâmbătă. FOTO: Remus Florescu
Antonio, Antonello, Gianclaudio şi Giussepe au venit la Cluj pentru meci şi stau până sâmbătă. FOTO: Remus Florescu

Antonio, Antonello, Gianclaudio şi Giussepe, patru italieni din Albegna, o localitate turistică maritimă din regiunea Liguria, se plimbau astăzi, cu câteva ore înainte de meciul dintre CFR şi Inter Milano, prin centrul Clujului, căutând un loc unde să mănânce şi plângându-se cât de frig este.

Antonio, un muncitor în construcţii de circa 4o de ani, mă cheamă aproape şi mă întreabă discret: „Am o nedumerire, am văzut foarte multe fete frumoase, singure. Ce se întâmplă? Unde sunt bărbaţii în oraşul acesta”. Îi explic că este vorba despre un oraş universitar şi profit de ocazie să-l întreb de când sunt în Cluj şi cum s-au distrat. „Suntem de marţi în Cluj, am venit cu cursă directă de la Bergamo, dar nu am avut ocazia să ieşim în oraş. Nu ştim unde să mergem să ne distrăm. Am primit ghidurile turistice greşite, erau numai muzeele trecute acolo, nu şi locurile de distracţie. Nu ne-a spus nimeni unde să mergem. Nu am părimit indicaţii de la nimeni. Noi trăim o aventură în fiecare zi, totul este nou, descoperim totul noi“, spune glumind Antonio, cel mai vorbăreţ dintre italieni. Văzând pe stradă că vorbesc italiană, un clujean intră în vorbă cu Antonio. Nu ştie italiană, dar enumeră cu vervă: „Forza Inter. Spaghetti, Italia, vita, pace, liberta, vino, Marcelo  Masrtioani, Claudio Villa“. Antonio intră în joc şi îl completează pe român: „O sole mio, Sandro Mazolla, Inter“. Bărbaţii se strâng în braţe ca nişte vechi prieteni şi merg mai departe.


„Sunt locuri unde se trăieşte ca acum 50 de ani“

Întrebaţi despre Cluj, Antonello, un agent de turism de circa 40 de ani, spune: „Ne place oraşul, e plin de fete frumoase. Un oraş curat, ordonat, activ, cu oameni frumoşi“.  Antonio îl completează: „Am mâncat bine la Cluj, mai ales în prima zi. Am fost aseară să vedem meciul Milano – Barcelona şi am fost astăzi în Târgu-Mureş. E un oraş frumos şi Târgu-Mureşul“.  Italienii vor să meargă mâine la castelul Bran, dar nu sunt hotârâţi. Se întreabă dacă e deschis castelul pe frigul acesta. Mă întreabă unde pot să meargă să petreacă dacă va câştiga Inter. După ce le recomand nişte localuri, mă întreabă dacă va pierde Inter unde să meargă. Întrebat ce crede despre România, Antonio spune: „Au auzit despre România pentru că sunt mulţi români veniţi la muncă în Italia. Sunt două tipuri de România: oraşele aceastea de lângă Ungaria sunt mai civilizate. Clujul este un oraş modern, a adoptat o viaţă mai consumeristă. E altceva. În afara oraşului, e altceva. Parcă te întorci în timp, sunt locuri unde se tărieşte ca acum 50 de ani. Cu cai, cu căruţe. În Italia au fost aceste lucruri dar am evoluat, caii au fost înlocuiţi cu tractoare, cu maşini. Nu e un echilibru. În afara oraşului, dezvoltarea s-a oprit“. Sunt siguri că Inter va câştiga, dar Antonello spune, în glumă, un pronostic: „CFR bate cu 3 la 1“. 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite