USL Cluj reclamă faptul că mai mulţi minori au fost folosiţi în campanie electorală la Huedin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul USL la Consiliul Judeţean (CJ) Cluj, Horea Uioreanu, a reclamat faptul că organizaţia locală şi judeţeană a PDL a folosit în activitatea electorală elevi minori. Potrivit lui Uioreanu, elevii au fost îmbrăcaţi cu tricouri pe care erau inscripţionate numele contracandidatului său la preşedinţia CJ Cluj, Alin Tişe, şi al candidatului la primăria Huedin, Mircea Moroşan şi puşi să fluiere şi să huiduie.

Horea Uioreanu a făcut o sesizare către mai multe instituţii, de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Cluj, Prefectura Cluj, la Direcţia Judeţeană pentru Protecţia Copilului Cluj şi către Biroul Electoral Central pentru a fi trase la răspundere persoanele care se fac vinovate de încălcarea legii. Incidentul a avut loc în data de 20 mai, când Primăria Oraşului Huedin a organizat evenimentul „Zilele Oraşului Huedin".



„Elevii purtau însemnele electorale a acestui partid şi au fost îndemnaţi să împartă materiale electorale cu candidaţii la alegerile locale din data de 10 iunie. În acelaşi timp, minorii au fost instruiţi să-i aplaude pe cei doi candidaţi, dar şi să fluiere şi să huiduie contracandidaţii USL. Cu toate că la acest eveniment au participat Inspectorul General Adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, Marinela Marc, şi Şeful Poliţiei Oraşului Huedin, aceaştia  nu au luat nici o măsură pentru sacţionarea persoanelor care se fac vinovaţi de încalcarea prevederilor legale", a precizat Horea Uioreanu.



Potrivit lui Uioreanu, Alin Tişe a recidivat, nefiind prima dată când foloseşte copii în campania electorală.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj: „copiii erau de la organizaţia de tineret a oraşului"


Potrivit inspectorului general şcolar adjunct al ISJ Cluj, Marinela Marc, grupul de copii era de la organizaţia de tineret PDL a oraşului şi în niciun moment copiii nu l-au huiduit pe Horea Uioreanu.

„Îmi pare foarte rău că domnul Uioreanu are asemenea opinii. Copiii nu l-au huiduit. Eram pe scenă foarte mulţi, nu am auzit de huiduieli. Dacă tot veni vorba de huiduieli, Uioreanu a adus un grup de la Cluj cu tricouri USL care striga «Jos Băsescu». Copiii erau de la organizaţie de tineret a oraşului, nu erau în timpul şcolii, era duminică după amiaza. Nu mi se pare corect că vrea să speculeze orice", a precizat Marc.

adevarul.ro îţi va prezenta în campania electorală cele mai interesante informaţii din Cluj despre campanie, alegeri şi candidaţi. Pe adevarul.ro vei putea afla în timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale 2012.

image
image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite