Un nou cimitir se va amenaja lângă Cluj-Napoca, pe 13 hectare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cimitir  FOTO: Adevărul
Cimitir  FOTO: Adevărul

În zona centurii de Nord-Vest a Clujului se va amenaja un nou cimitir ortodox pe un teren aflat în proprietatea parohiilor Someşeni şi Sânnicoară.

Ideea înfiinţării unui nou cimitir a venit din necesitate deoarece sunt puţine locuri de veci în cimitirele din Cluj-Napoca. Decizia finală privind amenajarea cimitirului a fost luată în şedinţa consiliilor reunite ale parohiilor Someşeni şi Sânnicoară din 28 noiembrie.

Noul cimitirul va fi amenajat în zona centurii de Nord-vest a Clujului, se va numi „Sfântul Lazăr” şi va avea o suprafată de 13 hectare. Proiectul se află în faza obţinerii certificatului de urbanism, iar în perioada următoare vor începe lucrările de amenajare la noul cimitir.

„Printr-un astfel de proiect, Arhiepiscopia Clujului întelege să îşi asume lucid şi responsabil rolul său social arătând public care este învăţătura Bisericii, dar şi oferind concret soluţii credincioşilor şi comunităţii la problema suprapopulării cimitirelor şi a lipsei locurilor de veci, la oferta neetică a locurilor de veci în cimitirele private sau, mai mult, la propunerea de neacceptat a incinerărilor, care contravine învăţăturii Sfintei Scripturi şi practicii funerare creştine“, afirmă purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, părintele Bogdan Ivanov.

Mai puteţi citi:

Mitropolia Clujului primeşte o lovitură din partea Patriarhiei

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite