UBB îşi păstrează poziţia fruntaşă în topurile internaţionale în ce priveşte cercetarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clădirea centrală a UBB  FOTO: Adevărul
Clădirea centrală a UBB  FOTO: Adevărul

Datele publicate recent arată că Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj rămâne una dintre cele patru instituţii de învăţământ superior din România incluse în clasamentul internaţional QS al universităţilor. Topul utilizează atât indicatori educaţionali, cât şi indicatori de cercetare.

„Din perspectiva criteriului cercetare, Universitatea Babeş-Bolyai este poziţionată pe cel mai înalt loc între universităţile din România incluse în QS Ranking, ocupând locul 1 la nivel de ţară. Rezultatul este unul congruent cu recentul clasament Leiden, în care UBB a fost singura universitate din România care a depăşit pragul de impact academic internaţional necesar clasificării“, anunţă reprezentanţii UBB.

La nivel general, UBB se află în categoria 800-1.000 de universităţi incluse în clasamentul QS, alături de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi Universitatea de Vest din Timişoara. Universitatea din Bucureşti se va o o poziţie mai sus decât cele amintite - o poziţie în categoria 701-750.

În lume există aproximativ 26.000 de universităţi. Reprezentanţii UBB mai precizează că rezultatul din acest an poziţionează UBB în primele 3% universităţi ale lumii.

Mai puteţi citi:

Universitatea din România într-un top 300 al celor mai bune instituţii de învăţământ superior din lume. Mesajul editorului Times Higher Education

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite