Toate drumurile duc la Bonţida. Tot ce trebuie să ştii despre Electric Castle 2017 ca să ai o experienţă de neuitat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A cincea ediţie a Festivalului Electric Castle începe miercuri, 12 iulie, în Bonţina, judeţul Cluj. Organizatorii au pregătit nouă scene şi peste 200 de artişti. Scena principală va avea dimensiuni record.

Festivalul Electric Castle (EC) se va desfăşura între 12 şi 16 iulie la Castelul Banffy din Bonţida (judeţul Cluj), unde peste 200 de artişti vor concerta pe 9 scene, iar scena principală va avea dimensiuni record pentru România - o deschidere de 80 de metri liniari şi un ecran LED de 600 de metri pătraţi, cu rezoluţie 8K. Festivalul va avea loc pe 220.000 de metri pătraţi.

Cum se ajunge la Bonţida

Toţi cei care şi-au luat bilete la festival pot ajunge la Bonţida cu trenul, cu autocarele puse la dispoziţie de organizatori şi cu maşinile proprii: 

„Organizatorii recomandă folosirea opţiunilor de transport în comun, pentru a face mai uşor accesul tuturor participanţilor. Cei care vor totuşi să vină cu maşinile personale vor avea la dispoziţie un drum special prin Răscruci şi două parcări special amenajate, cu o capacitate totală de 4.000 de maşini“. 

Taxa de parcare va fi 30 de lei pentru fiecare maşină intrată în parcare, indiferent de durata staţionării.

În fiecare zi a festivalului vor opri în Bonţida 16 trenuri care vin din toate colţurile ţării. În mod normal respectivele trenuri nu opresc în localitate, dar o modificare în traseu s-a făcut doar cu ocazia festivalului. În ceea ce priveşte preţurile, spre exemplu un bilet de tren pentru un adult de la Bucureşti la Bonţida cu tren InterRegio, clasa a 2-a, costă 100,9 lei, iar pentru un elev - 50,45 de lei. Pe distanţa Cluj-Napoca - Bonţida, un bilet pentru un adult la tren Regio este de 4,40 lei, precizează reprezentanţii CFR Călători.

Trenurile InterRegio care au programată o oprire suplimentară la Bonţida

* în perioada 11/12 - 16/17 iulie
Trenul IR 1837 Iaşi – Timişoara Nord,
Trenul IR 1843 Timişoara Nord – Beclean pe Someă
Trenul IR 10641 Bucureşti Nord – Cluj Napoca
Trenul IR 1766 Timişoara Nord – Iaşi
Trenul IR 1765 Iaşi – Timişoara Nord

* în perioada 12 - 17 iulie
Trenul IR 1746 Baia Mare – Bucureşti Nord
Trenul IR 1832 Cluj Napoca – Galaţi
Trenul IR 1834 Timişoara Nord – Iaşi
Trenul IR 1545 Satu Mare - Cluj Napoca
Trenul IR 1546 Cluj Napoca – Satu Mare
Trenul IR 1833 Iaşi – Timişoara Nord
Trenul IR 1745 Bucureşti Nord – Baia Mare
Trenul IR 1831 Galaţi – Cluj Napoca
Trenul IR 1543 Baia Mare - Cluj Napoca

* în perioada 12/13 - 16/17 iulie
Trenul IR 1838 Timişoara Nord – Iaşi
Trenul IR 10642 Cluj Napoca - Bucureşti Nord

Autobuzele spre Bonţida vor pleca, ca şi anul trecut, din parcarea de la Sala Sporturilor, din Cluj. Nou faţă de 2016 e faptul că anul acesta va fi o staţie în plus, la Iulius Mall. Autobuzele vor circula cu o frecvenţă de 10-25 de minute, iar biletele se cumpără fie de la şoferul autobuzului, fie din staţie. Un bilet de autobuz spre Bonţida costă 10 lei. Cei ce vin de departe şi aleg avionul ca mijloc de transport până la Cluj pot opta pentru serviciul Transfero.ro, care le asigură transportul până la festival, cu precizarea să-şi facă o rezervare din timp.

image

Harta festivalului FOTO: EC

Cu ce nu poţi intra la festival

La festival se poate intra de miercuri, 12 iulie, de la ora 13.00. Sunt permise steagurile, selfie stick-uri şi camerele foto profesionale. Organizatorii anunţă că nu se poate intra cu: alcool, sticle, scaune, drone, orice fel de arme, lasere, umbrele sau animale de companie. Organizatorii au făcut şi un regulament postat pe site.

Toate plăţile se vor face şi anul acesta cu brăţări contactless.

„La intrarea în festival, fiecare participant va primi în schimbul biletului o brăţară, pe care o va putea folosi apoi pentru toate plăţile pentru mâncare, băutură sau suveniruri. Pentru a economisi timp, participanţii îşi pot crea un cont online, în care vor vedea în timp real sumele disponibile pe brăţară şi de unde vor putea bloca brăţara în cazul pierderii acesteia. Sumele rămase nefolosite în cont vor fi automat returnate la finalul festivalului, în contul de card folosit pentru încărcarea brăţării“, spun reprezentanţii Electric Castle.
image

Răsărit la castel FOTO EC/Facebook

Zona de camping are anul acesta câteva facilităţi în plus: duşuri, un supermarket, dulapuri închise pentru bunurile de valoare, o zonă specială de grill, dar şi o spălătorie de haine, care va putea fi folosită gratuit. Pentru încărcarea telefoanelor mobile vor fi şapte puncte amenajate. Iar în ce priveşte mâncarea, peste 25 de comercianţi vor avea standuri la festival, cu preparate pentru toate gusturile şi din toate bucătăriile lumii.

Bilete se pot cumpăra şi de pe site.

Pe scene vor urca nume mari, cum ar fi: Deadmau5 (un artist nominalizat de şase ori la Premiile Grammy), Franz Ferdinand, Trentemoller, UNKLE, ZEDD, Paul Van Dyk, House of Pain, Slaves, Gus Gus. La ediţiile trecute ploaia a fost nelipsită.

Şi anul acesta site-urile meteo arată că în perioada festivalului la Bonţida se anunţă ploi aproape zilnic, iar temperaturile nu vor scădea sub 23 de grade Celsius.

image

Spectacol de lumini la Castelul Banffy FOTO EC/Facebook

Mai puteţi citi:

Electric Castle, distracţie în noroi. Localnică din Bonţida: „Tinerii ăştia au un şurub deşurubat să vină de la aşa o distanţă pe o vreme ca asta“

Ghid de supravieţuire Electric Castle: „Va fi ca şi cum ai veni pentru prima dată la festival”

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite