Secretele afecţiunilor prostatei, dezvăluite la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clujenii pot afla astăzi ce înseamnă cancerul de prostată şi cum poate fi el prevenit, cu ocazia poposirii în oraş a Caravanei Prostatei. Aceasta mai poate fi vizitată până la ora 19 la Iulius Mall Cluj.

"Vedeta" caravanei, o prostată de 600 de kilograme şi de 2,1 metri înălţime, 6 metri lungime şi 2,5 metri lăţime, a fost expusă în faţa Iulius Mall pentru a atrage atenţia trecătorilor referitor la seriozitatea cu care trebuie tratată orice afecţiune legată de prostată.
Şeful Secţiei de Urologie a Spitalului Clinic Municipal Cluj, dr. Ioan Coman, a vorbit clujenilor despre importanţa testării precoce a prostatei, accentuând rolul crucial al depistării timpurii a afecţiunilor legate de prostată.
Totodată, Dumitru Fărcaş, cunoscutul taragotist clujean, a îndemnat toţi bărbaţii să meargă mai des la controale atunci când au probleme legate de urinare. "Dragi clujeni, nu vă neglijaţi prostata! Chiar dacă nu vă doare, ea poate fi locul în care se dezvoltă un cancer agresiv. Mergeţi din timp la medicul urolog! El poate să vă vindece, doar dacă l-a depistat la timp. Nu neglijaţi prostata!", a spus Dumitru Fărcaş în faţa clujenilor.
Un număr foarte mare de bărbaţi suferă de afecţiuni ale prostatei. Astfel, unul din doi români trecuţi de vârsta de 50 de ani prezintă simptome cauzate de aceasta, iar 45.000 de bărbaţi sunt diagnosticaţi anual cu adenom de prostată, potrivit datelor Asociaţiei Române de Urologie, organizatorul Caravanei Prostatei.
Până la ora prânzului, circa 200 de clujeni au discutat cu medicii prezenţi la locul expunerii prostatei, povestind despre afecţiunile pe care le resimt şi solicitând sfaturi medicale profesioniste.
Caravana Prostatei a fost organizată în săptămâna 12-19 septembrie în România, cu ocazia Săptămânii Europene a Urologiei. Prostata gigantică ia calea Sloveniei, urmând a fi expusă apoi în oraşe din Slovacia şi Bulgaria.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite