Regele Mihai a murit. Universitatea din Cluj, dată ca exemplu de monarh în ultima sa vizită în inima Ardealului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
regele mihai I la cluj foto

Regele Mihai a murit. În ultima sa vizită la Cluj-Napoca, în 2009, Regele Mihai primea titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară. Atunci se împlineau 77 de ani de când monarhul păşise prima dată în aula universităţii.

Ultima vizită a Regelui Mihai la Cluj a fost în octombrie 2009. Acesta revenea la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară la 77 de ani de când a vizitat prima dată această universitate alături de tatăl său, Carol al II-lea, se arată într-un material din acea perioadă publicat de „Adevărul“.

Pe 27 octombrie 1932, Carol al II-lea inaugura noua clădire a Facultăţii de Agricultură şi Aula Magna a USAMV.

În octombrie 2009, USAMV sărbătorea 140 de învăţământ agronomic la Cluj. 

Rectorul de atunci al universităţii clujene, Doru Pamfil, i-a înmânat fostului suveran diploma de doctor Honoris Causa. Regele Mihai şi-a început discursul cu mulţumiri.

„Am păşit prima oară în această Universitate în anul 1932 pentru a participa, alături de tatăl meu, regele Carol al II-lea, la inaugurarea Aulei Magna. Sunt mulţumit că astăzi, după atâţia ani, descopăr o instituţie păstrătoare a valorii şi a educaţiei naţionale”, a spus monarhul, potrivit materialul publicat în 2009 de „Adevărul“.

Acesta califica USAMV drept un „exemplu pentru ceea ce se întâmplă astăzi în ţara noastră”.

Mai puteţi citi:

Regele Mihai a murit. Cel din urmă suveran al românilor avea 96 de ani FOTO

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite