Regal de muzică la Balul Operei de la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Balul Operei de anul acesta are loc sâmbătă
Balul Operei de anul acesta are loc sâmbătă

Cel mai important eveniment monden din Ardeal, Balul Operei, se va desfăşura în acest sfârşit de săptămână la Cluj-Napoca.

Cea de-a XVII-a ediţie a Balului Operei va avea loc, la Cluj-Napoca, în 18 şi 19 februarie, la Opera Naţională Română. Producătorul evenimentului, Matei Miko, a dat asigurări că ediţia din acest an va avea o puternică încărcătură artistică, în ciuda bugetului mult mai mic faţă de cel din anii trecuţi. „Va fi un regal de muzică", a promis Miko.

Bal sub auspiciile culturii austriece

Potrivit organizatorilor, Balul Operei de la Cluj se va derula sub auspiciile culturii austriece. Evenimentele din acest sfârşit de săptămână vor debuta sâmbătă seară, cu un moment realizat de Marius Ciprian Pop, urmat de tradiţionalul vals de debut prezentat de elevii Centrului de Excelenţă Cluj. În program este cuprins şi grandiosul spectacol de operă „Servus, Viena", cu fragmente din lirica marilor compozitori Johann Strauss - tatăl şi Johann Strauss - fiul.

„Seara de sâmbătă va continua cu decernarea trofeelor «Lya Hubic», a Premiului Mecena, a Medaliei «Emblemă de Cluj», precum şi cu un moment dedicat Seniorilor Cetăţii", a spus Matei Miko. Amfitrionii serii vor fi Melania Medeleanu şi Rareş Bogdan.

Vioara lui Enescu va răsuna la Cluj

Duminică seară, la gala Laureaţilor, violonistul Gabriel Croitoru va susţine un recital cu vioara Guarnieri „Catedrala", care i-a aparţinut lui George Enescu. Artistul va fi acompaniat, la pian, de Horia Mihail. Recitalul cuprinde piese din repertoriul compozitorilor Fritz Kreisler, Pablo Sarasate, Heinz Provost, Camile Saint-Saëns şi Jules Massenet.

Programul Balului Operei cuprinde şi o gală de modă - „Transilvania Fashion" - şi Festivalul de Artă Culinară „Gusturi Transilvane".

Anul acesta, organizatorii vor adopta un stil sobru, renunţând la jocuri de laser şi la focurile de artificii. Bilete pentru cele două seri pot fi procurate de la Agenţia de Bilete a Operei, preţul acestora fiind cuprins între 200 şi 350 de lei.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite